Strugurei

Postat de T I M E A in Fructe pe 29 Mai 2012, 00:07

Articol pe placul a 17 bucatarasi
comenteaza

De curand am facut briose cu strugurei si de curiozitate am cautat sa vad pentru ce sunt bune aceste fructe micute si dragalase. 

Coacazele (strugurei) rosii si negrii  bogate in vitamina C au o gramada de calitati pe care pana de curand nici macar nu le banuiam. 

Cand eram mica mancam foarte mult strugurei rosii fiindca avea bunica mea in gradina alaturi de tufele cu agris :). Parca vad si acum ce frumos atarnau ciorchinii aceia mici plini cu bilutele acelea rosii si lucioase.

Acum ma bucur ca imi pune mama in congelator si le pot folosi asa congelate oricand doresc. Din pacate nu prea apuc sa mananc si proaspat . Dar dupa ce am citit cat sunt de benefice organismului uman sper sa reusesc sa mananc cat mai des.

Iata aici cateva din aceste proprietati:

-          proprietati antiseptice, foarte indicati pentru febra, raceala si gripa

-          sucul de strugurei este foarte util pt cei care sufera de bronsite, sucul ajutand la expetorare

-          ajuta la imbunatatirea digestiei

-          proprietati diuretice ajuta la curatarea rinichilor si la eliminarea pietrelor

-          aceste fructe  contin substante ce au efect antibacterian asadar actioneaza asupra bacteriilor care produc diareea si infectiile gastrointestinale

-          ajuta la tratamentul gutei si artritei

-          au un putenic rol de protectie a arterelor impotriva arterosclerozei, eliminand riscul atacului de cord si a infarctului.

Consumati asadar aceste fructe cat de des puteti si veti tine la distanta anumite boli.

Fotografia a fost preluata de pe www.eplante.ro 

Comentarii (4)

29.05.2012, 08:08

Lau

Lau
29.05.2012, 09:12

03.06.2012, 13:11

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia