Somon la cuptor cu cartofi

de Sylvia in Somon, 28 Ian 2010 | 40919 vizualizari

COMENTARII (16)

luminita20_2006 1

28.01.2010, 13:08

ce bunatate avem aici

Adinuta 1

28.01.2010, 14:25

daca e peste, mai ales somon, vreau si eu un pic ce fel de amestec de uleiuri ai folosit? (eu curioasa tare)

mihaelar63 1

28.01.2010, 16:59

Dupa cum spui in introducere si eu am facut somon , dar nu am fost deloc incantata, O sa mai incerc .In schimb somonul afumat imi place grozav.

rivka 1

28.01.2010, 20:46

bunutz...

ma mir sa aud ca exista persoane la care nu le place somonul, il ador, cel mai mult imi place taiat asa bucati cam de 10 cm si apoi rumenit pe grill, scurt, cateva minute pe o parte si pe alta, pe pielita, sa ramana inca roz asa suculent sa nu se uste, singurele condimente sare si piper...o nebunie cu o salata langa ,,,,mmmmm

mihaelar63 1

28.01.2010, 21:09

ei rivka tu ai avantajul ca gasesti un somon de calitate , ala pe care l-am luat eu cat a trebuit sa calatoreasca ....

Sylvia 1

28.01.2010, 22:13

Mihaela poate ai mancat si tu cu tot felul de sosuri si de asta nu iti place ca te inteleg perfect. Eu in Romania am cumparat un somon congelat si l-am pregatit simplu la gratar a fost excelent

Sylvia 1

28.01.2010, 22:18

Adinutza eu la gatit si marinat , atunci cand nu se preteaza uleiul de masline sau pur si simplu pentru a alterna gustul folosesc sau ulei de porumb sau amestec de 4 uleiuri. Amestecul asta de uleiuri asa in cumpar din magazin dar se poate prepara si acasa, e o combinatie intre ulei de floarea soarelui(preponderent) , de sambure de strugure,de rapita si de masline. Nu iti imagina ca are un gust iesit din comun dar e f bun pentru ca se comporta altfel la temperaturi inalte, nu produce prin ardere colesterolul ala rau ...am vazut in detaliu explicatia in ceva reportaj la tv, cica conteaza foarte mult sa nu fie doar de floarea soarelui. Eu uleiul de floarea soarelui il folosesc numai pt cartofii prajiti si si acolo il prefer adesea pe cel de rapita pur.

Sylvia 1

28.01.2010, 22:20

Rivka eu am mancat primele retete cu somon groaznice, plutea intr-un sos olandez cica dar nu era din ala adevarat ca la imi place si era moale cumva parca fiert in el, iti zic ca poate fi si groaznic facut cum zici tu la gratar sau prajt simplu si daca pui sos pe el apoi e cu totul alta treaba.

Teo 1

28.01.2010, 23:10

ce incantare,Silvia!ce decor frumos! si fatfuria!

Sylvia 1

29.01.2010, 11:15

Multumesc Teo

ramo_cata 1

29.01.2010, 16:40

somon pestele meu preferat..aseara am facut somon pane cu mamaliguta cu branza si smantana...

Oana 1

29.01.2010, 20:05

Somonul e clar favoritul nostru, tare bun, as manca dimineata , pranz si seara La fel, imi place si mie pe gril, cat mai simplu facut

Sylvia 1

29.01.2010, 20:35

Ramo nu am mancat niciodata asa,suna interesant.

Sylvia 1

29.01.2010, 20:36

Oana eu am cateva retete care le-am descoperit bune, o sa mai postez ce am facut eu. O sa intru si la tine pe blog ( dar nu pot intra flamanda ) sa vad ce ai si tu in "domeniu "

ramo_cata 1

29.01.2010, 21:01

sylvia e f simplu si f bun...la fel am avut si eu 4 rondele de somon(am batut un ou in care am pus sare,piper si rozmarin),am imnuiat pestele in ou ,l-am tavalit prin faina si pesmet si l-am prajit..l-am servit cu mamaliguta..am mancat si cu mujdei ..o bunatate...

Oana 1

29.01.2010, 23:19

Si eu am facut pane, tot cu mujdei si mamaliguta Aveam o pofta nebuna de peste pane cu mamaliga si mujdei si aveam doar somon si a iesit excelent

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Somon la gratar sub crusta de pesmet cu parmezan