Varza murata la butoi

de nadina73 in Muraturi, 13 Oct 2010 | 112422 vizualizari

COMENTARII (27)

Miha 1

14.10.2010, 10:53

Rocsi 1

14.10.2010, 11:10

si eu am pus varza la murat dar nu pun cu sfecla rosie..oricum e super si reteta ta

kamy 1

14.10.2010, 11:41

nadina...nu e prea sarata moarea??eu stiam ca se pune 1 lg sare la l de lichid....
poate nu stiu bine 5f

mena29 1

14.10.2010, 11:42

salutari lui bunicu

Bucataras Medi 1

14.10.2010, 19:44

eu pun saptamana viitoare................

La Ancuta 1

15.10.2010, 11:45

Corinuta 1

15.10.2010, 19:11

imi place varza murata5 furcusanatate lui bunicu

ela 1

15.10.2010, 23:59

ce de verze.....

marieta 1

16.10.2010, 00:11

noi prin strainataturi cam greu cu varza murata!!!dar daca vrei cu adevarat poti!!si eu am pus azi iarna intro galeata de 20l !!anul asta am 2 galeti!! le voi umple!!!

sabiradu 1

28.10.2010, 12:31

OOOOO dam noi fasolea sau cartofii
Si noi am pus sambata varza la butoi ,o asteptam sa se acreasca

Ina 1

28.10.2010, 18:21

kamy, nu stiu daca e multa sare, la varza nu se respecta treaba cu o lg de sare la litru de apa.
Noi punem sare cat incape in scobitura de unde scoatem cotorul, in fiecare varza, apoi completam cu apa. Iese exact cat trebuie de sarata.

kamy 1

28.10.2010, 18:32

ina...ms dar eu folosesc mult moarea la ciorbe...mai si bem...de aceea am intrebat

Ina 1

28.10.2010, 18:43

batranii asa puneau varza : se spune ca varza trebuie sa aiba sare doar cat incape in scobitura de la cotor. Poti bea zeama, o poti pune la ciorbe..... Conditia este sa vanturi zeama in primele 2-3 saptamani, destul de des ( noi vanturam zeama sufland intr-o teava de tuberman - sau poti folosi pexal.. ) . Astfel zeama va fi limpede si nu cleioasa..... Anul trecut am avut varza pana prin iunie, fara ca zeama sa devina cleioasa

nadina73 1

28.10.2010, 23:50

asa e inuca si bunicu (adica tatal meu) pune asa scobita dar mai nou sa modernizat de vre-o 4-5 ani si nu mai pune in scobiturasi e super buna ,te mai chinui sa pui in gaurapui direct

nadina73 1

28.10.2010, 23:51

kamy asa se pune 1 lingura de sare la litru de apa,deci daca butoiu tau are 60 litri pui 60 linguri si va fi ok ,garantatincearca si cu siguranta vei fi multumita

nadina73 1

28.10.2010, 23:54

dar sa sufli in ea in prima luna de zile sa se amesteca bine ,eu am un furtun mai gros pun in fundu bidonului si celalalt capat la gura bidonului si e foarte simplu,suflu zilnic in ea timp de 1 luna si gata.:iar sfecla rosie o pun pt culoare va fi o culoare roz,ticlam......o culoare si un gust de nota 10

nadina73 1

28.10.2010, 23:57

Cum a zis si Inuca noastra ,se poate bea ( ne place tare mult ,dar si bagam la apa apoi) sau in ciorba de perisoare e grozava,in tocanita de de porc la Craciun cand taiam porcu se punea zama de varza (moare cum se zice la noi in Ardeal)............sant multe mancaruri unde se foloseste,de obicei eu prin mai o targ in sticle de 2 litri si o pastrez asa ,daca nu mai am varza

ANCA 1

31.10.2010, 14:07

asa facem si noi varza murata, acum o executam

nadina73 1

31.10.2010, 23:09

spor la munca anca

eleny2010 1

13.11.2010, 16:00

trebuie sa va spun ca grecii nu au varza murata si eu mananc la nebunie.plus k imi plac si sarmalele,varza calita. trebuie sa invat sa pun si eu..

saceano 1

16.05.2012, 18:26

Felicitari pentru reteta si comentarii.

O adaugire importanta: sarea trebuie sa fie naturala (din mina de sare), care exista in pamant de milioane de ani si nu este poluata sau artificiala.

Oamenii de stiinta au descoperit ca sarea gema (din mina) nu face rau organismului (in cantitati limitate), pentru ca este un amestec de minerale importante organismului uman.

Dar sarea obtinuta industrial ("sodium chloride", sau in romaneste "clorura de sodiu" -- aceasta sare artificiala trebuie evitata pe cat posibil, ca sa nu submineze sanatatea, fiindca are un singur mineral si poate fi poluata.

În România zăcăminte de sare se află în localități care poartă des denumirea de ocnă (mină de sare) ca de exemplu: Ocna Sibiului, Ocnele Mari, Ocna Mureș, Ocna Dejului, Praid, Turda, Târgu Ocna, Slanic Prahova si altele.

adry88 1

03.11.2012, 14:44

Bya Ralu 1

05.11.2012, 13:29

vin de craciun sa imi dai si mie niste varza

Marina 1

15.12.2012, 10:58

Ligia Bxl 1

06.08.2013, 16:04

ahhh ce verze aici

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Muraturi asortate