Ciorba de ciolan afumat cu legume si smantana

de katty in Ciorbe, 11 Feb 2021 | 3144 vizualizari

 

Imi era tare dor de  o ciorba cu ciolan afumat, caci nu am mai facut de multa vreme.

 

INGREDIENTE

  • 350 gr ciolan afumat dezosat
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 pastarnac
  • 100 gr mazare congelata
  • 100 gr conopida congelata
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • 150 gr smantana
  • 1 ou
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de ciolan afumat cu legume si smantana:

Taiem ciolanul cubulete mici. Il punem intr-o oala acoperit cu apa. Dam 2-3 clocote si aruncam apa. Punem din nou ciolanul la fiert cu apa cat sa il acopere si sa il depaseasca de 2 degete. Fierbem 15 minute. Intre timp curatam legulele si le spalam. Taiem morcovul si pastarnacul cubulete, ceapa fin. Adaugam morcovul, ceapa si pastarnacul si mai fierbem 10 minute. Adaugam mazarea, iar dupa 5 minute conopida. Cand legumele sunt toate moi completam cu apa cat este nevoie si adaugamsare, piper si putin cimbru. Dam 2-3 clocote. Intre timp batem oul cu smantana intr0un castron. Adaugam cate putina zeama fierbinte amestecand intr-una.Tunam oul cu smantana in ciorba si amestecam. Lasam sa se infierbante, fara a mai clocoti. Oprim focul Servim ciorba fierbinte cu extra smantana.

TIPS-URI

1

daca vreti o zeama mai cremoasa adaugati doar galbenusul oului

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ciolan afumat cu legume si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (11)

mirela0911 1

14.02.2021, 11:33

Buna ciorba!

Rocsi 1

14.02.2021, 18:30

Mmm, gustoasa si merge bine fierbinte acum!

oanapl 1

16.02.2021, 20:18

Delicioasă!

COMENTEAZA

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de varza noua cu afumatura