Ciorba de miel reteta cu smantana si tarhon

de Sidy in Bucatarasi celebri, 12 Iun 2011 | 9433 vizualizari

 

O ciorbita delicioasa, inspirata din minunatele retete ale lui Horia Virlan... Ciorba de miel reteta

 

INGREDIENTE

  • 500 g oase de miel
  • 200 g carne miel
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 telina mica
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • tarhon
  • 1 lingura orez
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml smantana
  • sare
  • piper
  • 250 g macris(optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de miel reteta cu smantana si tarhon:

Carnea taiata se opareste in apa clocotita  cam 7-8 minute apoi se scoate si se pune in apa rece cu boabe de piper si sare.Se da la fiert, se spumuieste.Dupa ce nu mai face spuma se adauga zarzavatul curatat si razuit si orezul spalat si se lasa la fiert 15 minute.Adaugam macrisul si lasam sa fiarba si el.

Punem tarhonul , asezonam si mai lasam la fiert 5-10 minute.

Intr-un bol batem bine galbenusurile cu smantana, oprim focul si adaugam un polonic de ciorba peste galbenusuri.

Dregem ciorba cu galbenusurile cu smantana, amestecam sa se omogenizeze bine.

Daca nu puneti macris atunci acriti ciorba cu otet.

Presarati deasupra patrunjel verde tocat si serviti ciorba cu ardei iute.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel reteta cu smantana si tarhon" nu uita sa-i faci un review.
 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar