Cotlet de porc marinat cu salata calda

de papabundetot in Porc, 17 Iun 2013 | 4486 vizualizari

 

Eu am spus,si repet ca ma inspir si "fur" de pe la altii cate o idee daca imi place,la fel a fost si cu reteta aceasta,am vazut la Jamie Oliver ceva asemanator si eu transpus-o in varianta mea. A fost ceva deosebit si bun,cred ca si sanatos mai ales pentru masa de seara.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru marinata de porc:
  • 6 cotlete de porc fara os
  • 1 morcov
  • o jumatate de fenicul
  • o lingurita sos teriaki
  • 1 catel usturoi
  • 3 cm ghimbir
  • Pentru salata:
  • o varza chinezeasca
  • germeni de creson ( o manuta)
  • alune zdrobite (2 lingurite)
  • 1 avocado
  • zeama de la o lamaie
  • 2 rosii uscate
  • taitei chinezesti
  • ulei de susan,
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc marinat cu salata calda:

Ingredientele pentru marinata (fenicul,usturoi,morcov,ghimbir si sosul teriaki) le-am bagat la blender cu putina apa oparita si le-am facut sos. Cotletele de porc le-am pus intr-o tigaie incinsa fara ulei si le-am prajit asa pana au prins o culoare frumoasa,apoi am turnat sosul peste ele si le-am lasat sa se faca bine la foc mic cam 10 minute intorcandu-le din cand in cand sa fie bine facute pe ambele parti.

Pentru salata:
varza am taiat-o in 2 din o parte (cea de la varf) am ales cateva frunze in care mai apoi am montat salata,cealalta parte am tocat-o fasii subtiri,am adaugat si celelalte ingrediente (fara taitei) intr-un castron si am asezonat cu sare si zeama de lamaie.

Dupa ce si cotletele au fost gata,am montat salata in frunzele de varza chinezeasca,am pus o lingurita din salata facuta,cativa taitei si iarasi salata deasupra.

Taiteii i-am fiert conform indicatiilor de pe ambalaj si am adaugat peste ei putin ulei de susan pentru luciu si aroma.

Am papat cu foc si ne-a placut foarte tare!!!

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc marinat cu salata calda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cotlete de porc in sos de smantana