Desert prajitura cu caise

de Merisor in Prajituri, 25 Iun 2013 | 113041 vizualizari

 

Este o prajitura dulce- acrisoara si destul de aromata. In general o fac cu caise sau piersici din compot, dar fiind sezonul acestor fructe am facut-o cu caise proaspete.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg caise
  • 6 oua
  • 12 linguri zahar
  • 1cescuta ulei(120 ml)
  • 1 pahar iaurt(375 gr)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de lamaie
  • 250 gr faina
  • sare
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu caise:

Am spalat caisele, le-am scos samburii si le-am lasat la scurs. 

Albusurile, separate de galbenusuri le-am batut foarte bine cu putina sare, folosind telul,  pana s-au facut spuma, apoi am adaugat putin cate putin zaharul batand in continuare pana s-au intarit foarte bine. Am avut norocul sa se bata foarte bine ceea ce a generat succesul acestei prajituri.

Am adaugat pe rand galbenusurile, apoi uleiul, esenta si iaurtul in care am dizolvat praful de copt.

Am amestecat usor apoi am pus faina putin cate putin pana s-a incorporat toata. 

Am tapetat o tava de 23/36 cm cu hartie de copt si am turnat compozitia in ea.

Am asezat jumatatile de caise in randuri si destul de apropiate fiind multe si am dat la cuptor pentru 40 de minute la 180 grade.

A iesit foarte pufoasa, dar din pacate caisele au fost destul de acrisoare, insa am pudrat-o dupa ce s-a racit cu mult zahar cu aroma de vanilie.

TIPS-URI

1

Cantitatea de faina se pune in functie de reusita compozitiei albusurilor.

2

Pentru cine prefera prajiturile mai dulci, recomand un plus de zahar in blat.

3

As recomanda ca tava sa fie unsa cu mult unt sau ulei, fara hartie de copt, aceasta se va uda si va ingreuna portionarea prajiturii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarte cu caise si crema de lamaie