Mucenici

de danielaR in Dulciuri, 25 Iun 2014 | 2648 vizualizari

 

nu e nici o sarbatoare...dar mi s-a facut o pofta de mucenici si am facut si eu...pentru prima oara zic ca mi-a iesit ceva super bine...

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1 plic deojdie
  • 2 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 1 praf de sare
  • 200 ml lapte
  • 100 gr margarina
  • 1 lingurita ulei
  • 250 gr miere de albine
  • 200 gr nuci macinate
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici:

Punem faina intr-un bol, deasupra drojdia, sarea si zaharul, margarina. Incalzim laptele si il punem peste amestecul cu faina. Adaugam si galbenusurile si zeama stoarsa dintr-o lamaie. Amestecam si framantam un aluat foarte elastic. Cand se desprinde de pe maini mai framanatam 1 minut timp in care adaugam uleiul. Lasam la crescut

Dupa ce a crescut impartim aluatul in bilute. Intindem biluta in 2 fasii si incepem sa impletim, facem mai intai un colacel dupa care il transformam intr-un opt.

Ungem cu ou si dam la cuptor la foc mediu.

Intre timp facem un sirop din miere si apa calduta. Cand mucenicii sunt rumeniti ii dam prin siropul de miere si prin nuca macinata. Ies moi si deliciosi.

Spor la trebusoara

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mucenici cu cacao