Reteta de mancarica cu vinete

de - Andreea - in Mancaruri de post, 8 Mar 2023 | 3853 vizualizari

 

Reteta de mancarica cu vinete este un fel rapid si gustos.
Sunt necesare cateva ingrediente: ceapa, ardei, vinete, suc de rosii si ulei.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de mancarica cu vinete
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei gras verde
  • 3 vinete
  • 200 ml suc de roșii
  • ulei
  • Sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de mancarica cu vinete:

Iata cum se prepara Reteta de mancarica cu vinete

Incepem prin a taia vinetele cuburi ,le punem intr-o sita, presaram sare și le dam deoparte .

Curatam ceapa si o tocam marunt. 

Ardeiul il taiem în doua, scoatem semintele si tocam cuburi mici.

Intr-o tigaie, la foc potrivit,punem ulei de floarea soarelui si calim ardeiul.Dupa 2-3 minute adaugam si ceapa si lasam pana s-a calit ușor.

Adaugam apoi vinetele ,dam focul la iute si amestecam des pana ce vinetele au devenit moi.

La final punem sucul de rosii, putina apa ,sare după gust si lasam la foc mic pana ce sosul scade. 

Pofta bună! 

Vezi si reteta de Caponata siciliana - tocanita de vinete!

TIPS-URI

1

Reteta de mancarica cu vinete va fi mai gustoasa, daca da final puteti adauga mozzarella data prin razatoare sau parmesan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de mancarica cu vinete" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Fasole verde cu usturoi sau Pastai "aite"