Slanina cruda sarata

de Miha in Mezel de casa, 13 Dec 2009 | 43477 vizualizari

 

Voi incerca sa va prezint cateva din retetele de preparate traditionale din cartea de bucate a bunicii.

 

INGREDIENTE

  • slanina cruda
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Slanina cruda sarata:

Se ia slanina cruda proaspata cat mai groasa, taiata in fasii inguste si lungi.

Se freaca bine cu sare alba si curata si se pune intr-un vas lung pe sipci de lemn, puse la fund. Bucatile de slanina se aseaza cat mai strans una de alta, pentru ca intre ele sa nu fie spatii goale, pe unde ar putea patrunde aerul. Deasupra se pune o scandura curata geluita si o greutate peste ea. Vasul va fi foarte bine inchis.

Peste 10 zile se scot din vas bucatile de slanina, se freaca iarasi cu sare si se pun din nou in vas, de data aceasta in ordine inversa fata de cum au fost asezate prima data.

Se pastreaza la loc racoros 8-10 zile. Daca bucatile sunt asezate strans, bine presarate cu sare si la loc racoros, poti fi pastrate ani de zile.

Prea multa sare nu strica cu nimic slaninei, intrucat ea nu absoarbe decat o anumita cantitate de sare, pastrandu-se bine, fara a prinde mucegai.

Se consuma ca slanina frageda dulce.

Sursa: Carte de bucate / autor Nicolae Olexiuc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Slanina cruda sarata" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

Anett 1

22.12.2014, 15:29

claudiaO 1

17.12.2018, 15:50

Sidy 1

20.12.2018, 07:52

Este delicioasa slaninuta asta, chiar azi la micul dejun, am asa ceva , cu o ceapa rosie linga.Pe la noi se tine bucata mare de slanina in saramura, 3 saptamani, apoi se scoate si o pastram la rece in camara sau la congelator( asa ne place noua).DE-LI-CIOA-SA !

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Caltabos a la Costi