Tort cu frisca, pentru Ina, Bunica, Kamy si Luk (Florina) ,Brandusa, sarbatoritele zilei.

de gaby_duceag in Torturi, 17 Apr 2011 | 7874 vizualizari

 

La multi ani, fete dragi. Sa fiti sanatoase, sa va bucurati de toti cei dragi, sa aveti parte de bucurii si impliniri iar necazurile sa va ocoleasca.
La multi ani, Ina. La multi ani, Bunica.La multi ani, Kamy! La multi ani, Luk!.La multi ani,Brandusa!

 

INGREDIENTE

Blat
  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 180 gr faina
  • 50 gr ciocolata alba
  • 3 linguri cacao
  • 25 gr unt
Frisca:
  • 500 gr frisca lichida
  • 400 gr smantana
  • 4 linguri zahar pudra
  • o lingurita zeama lamaie
Sirop
  • 2 linguri zahar
  • 100 ml apa
  • 1/2 lingurita coaja rasa portocala
  • in plus: 3-4 kiwi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca, pentru Ina, Bunica, Kamy si Luk (Florina) ,Brandusa, sarbatoritele zilei.:

Blat.
Topim untul si-l lasam la racit
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam spuma albusurile si adaugam treptat, in ploaie, zaharul mixand in continuare pana la topirea cristalelor.
Adaugam galbenusurile, unul cate unul, amestecand usor cu o lingura, apoi faina, cacaua , ciocolata data pe razatoare si la final untul.

Tapetam forma de tort (cu diametrul de 22 cm) cu folie de aluminiu, o ungem cu ulei, presaram faina doar pe fund si turnam compozitia.
Dam la cuptorul preincalzit cu 5 min. inainte, la foc mic (160-165) gr pt 35-40 min.
Verificati introducand scobitoarea si daca iese curata, e gata.

Lasam la racit

Punem intr-un vas mare frisca, smantana, zaharul pudra si zeama de lamaie.
Bagam mixerul, mixam la prima treapta timp de 1 min apoi dam la viteaza mare si mixam pana obtinem o crema legata, tzeapana.

Sirop.
Caramelizam zaharul.Stingem cu apa, adaugam razatura si lasam sa dea cateva clocote. Racim.

Asamblare:

Taiem blatul in doua pe orizontala.
Insiropam primul blat (nu trebuie insiropat tare pentru ca trage umezeala si de la frisca).
Intindem uniform un strat de frisca apoi asezam un strat de felii de kiwi.
Intindem iar frisca, punem al doilea blat, insiropam si ornam cu frisca ramasa.

TIPS-URI

1

Nota: daca doriti un alt decor reduceti cantitatea de frisca. Eu am folosit pentru umplut cam..1/3 + vreo3 linguri frisca iar restul a intrat la ornat. Deci ar fi suficiente 400-450 gr pt umplut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca, pentru Ina, Bunica, Kamy si Luk (Florina) ,Brandusa, sarbatoritele zilei." nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu 2 creme de ciocolata