Ce făină de grâu folosim la prăjituri - Principalele tipuri de făină din grâu

Postat de Bucataras in Alimente pe 17 Mai 2024, 17:21

Articol pe placul a 5 bucatarasi
comenteaza

Făina de grâu este unul dintre cele mai utilizate tipuri de făină în bucătărie și vine în mai multe variante, fiecare având caracteristici specifice care le fac potrivite pentru anumite preparate. Iată o descriere detaliată a diferitelor tipuri de făînă de grâu și utilizările lor. Elasticitatea aluatului din făina de grâu este dată de conținutul de gluten, cu cât conținutul de gluten este mai mare cu atât aluatul va fi mai moale și mai pufos. 

Iată o clasificare a celor mai comune tipuri de făină din grâu:

Făina de patiserie (pastry flour - tip 000) are un conținut scăzut de gluten (9-10%) și este ideală pentru prăjituri delicate și pufoase, cum ar fi torturi, checuri sau pandișpanuri.

Descopera aici retete de prajituri!

Făina tip 650 (bread flour) este făina obținută din grâu dur, are o concentrație de aproximativ 12-14% gluten. Aceasta conferă preparatelor o textură mai elastică și o structură mai bine definită. Este ideală pentru pâine, pizza sau alte produse de panificație.

Descopera aici retete de paine!

Făina tip 550 (all purpose flour) este obținută dintr-un amestec de grâu moale și grâu dur, având un conținut de 9-12% gluten. Poate fi folosită la orice, atât pentru pâine și pizza cât și pentru coacerea prăjiturilor, fursecuri, brioșe, aluaturi fragede, foi de plăcinte, croissante.

Descopera aici retete de biscuiti!

Făina integrală este un tip de făină obținută prin măcinarea boabelor întregi de grâu, ceea ce înseamnă că include toate părțile componente ale acestora: tărâțele, germenii și endosperma. Această face ca făina integrală să fie mai nutritivă decât făina albă rafinată, păstrând fibrele, vitaminele și mineralele naturale ale boabelor de grâu. Poate fi folosită pentru pâine, dar și pentru alte aluaturi.

 

 

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Hotdog de casa

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate