Mancare de ardei copti cu rosii si cimbru

de gaby_duceag in Mancaruri de post, 24 Sep 2014 | 56112 vizualizari

 

Cand o sa am timp , o sa vorbesc mai mult despre tigaia de fonta de care M-AM INDRAGOSTIT!

N-aveti idee cat este de diferit gustul mancarurilor preparate in tigaia asta, fata de oricare tigaie, obisnuita.

Dar lasand tigaia unde-i e locul, adica la mine-n bucatarie : – )), revin la mancarea asta de ardei copti pe care nu stiu cum sa va conving s-o preparati macar o data. Atat de aromata si buna, si-n plus, de post!

Obligatoriu cu o mamaliguta alaturi si-un sos de usturoi, zau te lingi pe degete!

Daca nu tineti post, merge grozav de bine cu niste telemea rasa deasupra.

Inspiratia mi-a venit stiind deja gustul combinatiei dintr-o reteta preparata de Zamfira, un user bucataras.ro, doar ca ingredientul de baza era fasolea verde, pe care am preparat-o de doua ori si ne-a placut mult.

 

INGREDIENTE

  • 12-14 ardei copti
  • o ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • o rosie mare
  • 300 ml suc/pasta de rosii (eu am pus preparata in casa)
  • 100 ml apa (daca folositi suc s-ar putea sa nu fie necesar adaosul de apa)
  • sare
  • piper
  • zahar
  • cimbru
  • o foaie de dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de ardei copti cu rosii si cimbru:

Pune uleiul la incins intr-o tigaie.

Pune ceapa taiata juliene si las-o pana prinde culoare.

Adauga usturoiul taiat feliute si caleste un minut.

Pune si rosia , pe care in prealabil ai spalat-o, tocata cubulete. Mai lasa 2-3 minute.

Ia vasul de pe foc, adauga ardeii curatati de cotoare si seminte.

In pasta de rosii pune sare dupa gust, piper, putin zahar.

Toarna peste ardeii copti. Daca e grosuta mai pune 100 ml apa. Daca e ca in imagine nu mai adauga.

Pune si o foaie de dafin. Presara cimbru.

Introdu tigaia in cuptorul preincalzit si lasa la foc mediu pana ce sosul scade si se ingroasa.

Prepara mamaliguta, mujdei de usturoi si Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de ardei copti cu rosii si cimbru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

-Licurici- 1

12.07.2018, 11:29

Ce mancarica gustoasa!

Arhivarul 1

23.01.2020, 11:37

Sunt putin confuz...
Ai scris asa : "Ia vasul de pe foc, adauga ardeii curatati de cotoare si seminte."
Iar peste alt rind : "Toarna peste ardeii copti"
Adica ardeii trebuie impartiti in 2, o parte se coace iar cealalta se adauga la sos ?

Anett 1

07.05.2022, 19:50

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tocana de ardei si rosii proaspete