Savori urbane

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Boeuf Stroganoff reteta de vita cu ciuperci si smantana

Data:17.01.2017

Boeuf Stroganoff reteta de vita cu ciuperci si smantana. Numele ei se traduce „vita Stroganoff” sau Beef Stroganoff si este un mare clasic al bucatariei ruse (Gowjadina Stroganow), adoptat de Haute Cuisine, constand din fasii de carne de vita sau vitel prajite si invaluite de un sos acrisor de smantana cu ciuperci si mustar. Despre Boeuf The post Boeuf Stroganoff reteta de vita cu ciuperci si smantana appeared first on Savori Urbane. articol complet

Briose cu ciocolata umede si fragede

Data:15.01.2017

Briose cu ciocolata umede si fragede. Cupcakes gustoase din aluat cu unt si si ciocolata, asemanatoare cu negresele. Fara praf de copt. Frostingul (crema) poate fi la alegere: crema de unt (buttercream) cu fructe, crema de mascarpone, crema de branza etc. Am facut aceste briose cu ciocolata umede si fragede pentru ziua fiicei mele, ca tratatie The post Briose cu ciocolata umede si fragede appeared first on Savori Urbane. articol complet

Crema de unt cu zmeura, capsuni sau fructe de padure

Data:14.01.2017

Crema de unt cu zmeura, capsuni sau fructe de padure – la rece, fara gatire. O crema rapida si simpla pentru briose, cupcakes, torturi sau prajituri. O reteta de buttercream cu fructe crude, fara colorant. O crema dulce-acrisoara, foarte parfumata si gustoasa. Fructele pot fi proaspete sau congelate si nu sunt procesate termic. Am pregatit The post Crema de unt cu zmeura, capsuni sau fructe de padure appeared first on Savori Urbane. articol complet

Escalop de vita cu ciuperci reteta clasica

Data:13.01.2017

Escalop de vita cu ciuperci reteta clasica. Acest escalop de vitel este o tocanita, o mancare cu sos foarte gustoasa si usor de preparat. Bucatele de carne frageda de vita, ciuperci de cultura sau de padure si un sos fin si aromat. Mama face des escalop de vita cu ciuperci si de la ea am The post Escalop de vita cu ciuperci reteta clasica appeared first on Savori Urbane. articol complet

Sarmalute moldovenesti traditionale din varza acra

Data:12.01.2017

Sarmalute moldovenesti traditionale din varza acra si mamaliga. Sarmale marunte, mai mici decat degetul cel mic, preparate dupa o reteta autentica moldoveneasca, fierte 5 ore la cuptor in vas ceramic. Strachina in care le-am prezentat are 14 cm si au incaput 10 sarmalute in ea plus afumatura si varza tocata. De ce sunt atat de celebre? The post Sarmalute moldovenesti traditionale din varza acra appeared first on Savori Urbane. articol complet

Supa de chimen – reteta dietetica

Data:10.01.2017

Supa de chimen – reteta dietetica. O supa rapida si ieftina care te incalzeste iarna, care te pune oricand pe picioare. Este supa pe care o facea bunica si cand aveam indigestii, fiind considerata „usoara si sanatoasa”, chimenul fiind cunoscut pentru proprietatile curative. Supa de chimen (atentie, nu de chimion!) este una extrem de simpla, The post Supa de chimen – reteta dietetica appeared first on Savori Urbane. articol complet

3 ani de blogging culinar

Data:08.01.2017

Hmm.. au trecut deja 3 ani de blogging culinar? Am facut azi un experiment: am postat o reteta in timp real (pe Facebook), adica chiar cand o gateam. O tocana faina de cozi de vita. Pozata cu telefonul. Postata pas cu pas, pe etape. Am zambit 🙂 Exact asa faceam prin 2012-2013, inainte de a The post 3 ani de blogging culinar appeared first on Savori Urbane. articol complet

Parjoale moldovenesti cu malai sau pesmet

Data:07.01.2017

Parjoale moldovenesti cu malai sau pesmet. Aceste parjoale pufoase sunt niste chiftele mai mari, ovale. Nu exista o reteta traditionala de parjoale moldovenesti. Ele au in compozitie carne de porc si de vita, cartofi rasi, ceapa si anumite condimente.  Amintirile mele cu privire la aceste parjoale molodvenesti provin din copilarie si adolsescenta, de pe vrema The post Parjoale moldovenesti cu malai sau pesmet appeared first on Savori Urbane. articol complet

Prajitura cu morcovi si glazura – carrot cake

Data:06.01.2017

Prajitura cu morcovi si glazura – carrot cake. O prajitura simpla, frageda, aromata si foarte gustoasa. Glazura de mascarpone sau crema de branza este fina si vanilata. Morcovii au doar rol de a pastra aluatul umed si fraged, gustul lor neputand fi detectat in prajitura. Miezul de nuca confera o savoare in plus acestei prajituri. The post Prajitura cu morcovi si glazura – carrot cake appeared first on Savori Urbane. articol complet

Glazura crema cu mascarpone pentru briose, brownie, carrot cake

Data:06.01.2017

Glazura crema cu mascarpone pentru briose, brownie, carrot cake. Un frosting fin de branza cu unt, dulce si vanilat, spumos, cu care se pot decora cupcakes, negrese sau alte prajituri. Se poate face si cu cream cheese (Philadelphia, Almette etc). Am preparat aceasta glazura crema cu mascarpone pentru o prajitura cu morcovi (reteta aici). Acest The post Glazura crema cu mascarpone pentru briose, brownie, carrot cake appeared first on Savori Urbane. articol complet

Paine multicereale de casa cu seminte de in si dovleac

Data:04.01.2017

Paine multicereale de casa cu seminte de in si dovleac. O paine rustica foarte sanatoasa si gustoasa. Cum se face painea cu faina neagra si de secara? Coaja este subtire iar miezul este elastic. Se pastreaza proaspata zile in sir si devine tot mai savuroasa pe masura ce trece vremea. Aceasta paine multicereale de casa The post Paine multicereale de casa cu seminte de in si dovleac appeared first on Savori Urbane. articol complet

Chiftea festiva cu oua fierte la cuptor – Stefania

Data:04.01.2017

  Chiftea festiva cu oua fierte la cuptor – Stefania. O chiftea in forma de chec sau guguluf, foarte gustoasa si apetisanta. Aceasta chiftea la cuptor are o poveste atat de interesanta incat merita sa stiti si voi de unde vine denumirea de „Chiftea Stefania”. Stiati ca e numele unei printese? Cu siguranta fiecare dintre The post Chiftea festiva cu oua fierte la cuptor – Stefania appeared first on Savori Urbane. articol complet

Ciorba taraneasca de porc reteta ungureasca

Data:03.01.2017

Ciorba taraneasca de porc reteta ungureasca. O ciorba sanatoasa din oase de porc cu carne, cu multe zarzavaturi si legume. Ciorba de porc se poate acri cu smantana, cu otet, bors, moare (zeama de la muraturi) sau se poate lasa ca atare. Ciorba taraneasca de porc o fac in general cu multe oase (pe care The post Ciorba taraneasca de porc reteta ungureasca appeared first on Savori Urbane. articol complet

Paine pufoasa cu malai – paine aurie de casa

Data:02.01.2017

Paine pufoasa cu malai – paine aurie. O paine de casa cu mamaliga, coapta in oala. Este extrem de gustoasa si nu se usuca repede. Painea pufoasa cu malai este o paine cu o culoare aurie specifica, data de malai. Am incercat aceasta reteta de paine pufoasa cu malai deoarece stiam de painea cu mamaliga The post Paine pufoasa cu malai – paine aurie de casa appeared first on Savori Urbane. articol complet

Ciorba de picioare de porc – ciocanele, buturele, adidasi

Data:31.12.2016

Ciorba de picioare de porc – ciocanele, buturele, adidasi. Un fel de racituri calde, drese cu galbenus, smantana, usturoi si otet, exact ca si ciorba de burta. Ca si ciorba de potroace, si aceasta este o ciorba de „a doua zi” care merge dupa chefuri si Anul Nou si te „spala pe suflet”. Poate fi The post Ciorba de picioare de porc – ciocanele, buturele, adidasi appeared first on Savori Urbane. articol complet

Cornulete fragede cu gem sau magiun

Data:30.12.2016

Cornulete fragede cu gem sau magiun. O reteta de cornulete fragede simple si rapide, cu umplutura generoasa, vanilate si aromate. Pur si simplu se topesc in gura! Se pot umple cu gem, magiun, marmelada amestecata cu nuca, rahat, mac, cocos sau castane. De mult mi-am dorit o reteta pentru cornulete fragede perfecte, la care aluatul The post Cornulete fragede cu gem sau magiun appeared first on Savori Urbane. articol complet

Prajitura Verdens Beste – cea mai buna din lume

Data:29.12.2016

Prajitura Verdens Beste – cea mai buna din lume. Un tort – prajitura cu bezea, crema de vanilie cu frisca si fulgi de migdale. O prajitura simpla, rapida si extrem de fina si de gustoasa! Nu te mai saturi de ea 🙂 Reteta prajiturii Verdens Beste (Kvæfjordkake) este una traditionala norvegiana, din anii ’30. In The post Prajitura Verdens Beste – cea mai buna din lume appeared first on Savori Urbane. articol complet

Pogacele cu seminte si branza – fragede si foietate

Data:29.12.2016

Pogacele cu seminte si branza – fragede si foietate. O reteta simpla si rapida de pogacele in multe straturi, care cresc mult – fara drojdie sau praf de copt – cu multe seminte si cascaval. Care este secretul pogacelelor uriase? Nu stiu daca ma credeti dar pentru cele 2 tavi de pogacele cu seminte am The post Pogacele cu seminte si branza – fragede si foietate appeared first on Savori Urbane. articol complet

Tort de ciocolata cu cocos si bezea

Data:26.12.2016

Tort de ciocolata cu cocos si bezea. O reteta de tort simpla si rapida, cu blat pandispan de cacao, crema de ciocolata cu unt si cocos caramelizat si un blat generos de bezea cu nuca de cocos. Bezeaua crocanta ne ajuta sa reciclam albusurile ramase din frigider. Am facut acest tort de ciocolata cu cocos The post Tort de ciocolata cu cocos si bezea appeared first on Savori Urbane. articol complet

15 Retete de cozonaci pentru Sarbatori

Data:18.12.2016

15 Retete de cozonaci pentru Sarbatori (Craciun, Paste). Cum se fac cozonacii? Ce faina folosim la cozonac? La cate grade se coace cozonacul? Ponturi pentru cozonaci reusiti. Cozonaci traditionali, cozonac cu nuca sau rahat, cozonac moldovenesc, baigli cu mac sau nuca, coarda, panettone, Stollen, cozonac cu cacao si multe alte retete. 15 sfaturi si ponturi The post 15 Retete de cozonaci pentru Sarbatori appeared first on Savori Urbane. articol complet

Blogosfera culinara
Blogosfera culinara

Intra in catalogul
blogosferei culinare

447 bloguri inscrise

Fii si tu sustinator al blogosferei culinare
Copiaza codul de mai jos:

Mai multe dimensiuni 

De pe bloguri adunate

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro