Blogosfera culinara

Savori urbane

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Mamaliga prajita – sticksuri aromate cu branza

Data:23.04.2017

Mamaliga prajita – sticksuri aromate cu branza. Mamaliga rece fripta in tigaie, in unt sau ulei, cu ierburi aromatice si servita alaturi de mujdei de usturoi sau de un sos de iaurt. Un fel de crochete de mamaliga. Mamaliga poate fi amestecata in prealabil cu branzeturi (cas, cascaval, parmezan, branza framantata etc).    Tare-mi place mamaliga […] The post Mamaliga prajita – sticksuri aromate cu branza appeared first on Savori Urbane. articol complet

Fii chef pentru o zi gatind pentru prietenii tai!

Data:22.04.2017

Fii chef pentru o zi gatind pentru prietenii tai! Cred ca stii deja ca Selgros cauta pasiunea. Cum care pasiune? Pasiunea pentru bunataturi. Pasiunea pentru ingrediente de calitate. Pasiunea pentru gatit si dar si cea pentru mancat! Cui nu i-ar placea sa gateasca intr-o bucatarie profesionala a unui restaurant din orasul sau?   Cui nu i-ar […] The post Fii chef pentru o zi gatind pentru prietenii tai! appeared first on Savori Urbane. articol complet

Supa cu galuste de gris pufoase reteta traditionala

Data:22.04.2017

  Supa cu galuste de gris pufoase reteta traditionala. O supa de pasare (gaina de tara, pui, cocos, rata, gasca, curcan sau fazan) cu multe zarzavaturi si galuste de gris super pufoase. O supa sanatoasa si consistenta, perfecta pentru un pranz in familie. Despre supa de pui cu galuste In Ardeal si Banat aceasta supa […] The post Supa cu galuste de gris pufoase reteta traditionala appeared first on Savori Urbane. articol complet

Friptura de porc la cuptor marinata cu mustar si miere

Data:21.04.2017

Friptura de porc la cuptor marinata cu mustar si miere. O friptura frageda si suculenta din cap de piept de porc cu coaste. Bucata intreaga de porc se gateste grozav! Prin coacere se formeaza o glazura rumena grozava, dulce-acrisoara. Friptura de porc la cuptor este grozava cand este preparata din bucati mari de 1,5-3 kg. […] The post Friptura de porc la cuptor marinata cu mustar si miere appeared first on Savori Urbane. articol complet

Scaricica de porc glazurata – la gratar sau cuptor

Data:20.04.2017

Scaricica de porc glazurata – la gratar sau cuptor. Coaste de porc suculente si aromate, glazurate cu sos cu ghimbir, turmeric si mar. O reteta de scaricica aromata, usor dulceaga, perfecta pentru grill, gratar sau de copt in cuptor. Indiferent ca veti gati scaricica de porc glazurata la grill electric, la gratar pe carbuni sau in cuptor, va […] The post Scaricica de porc glazurata – la gratar sau cuptor appeared first on Savori Urbane. articol complet

Marinada pentru carne de porc cu ghimbir, usturoi si turmeric

Data:20.04.2017

Marinada pentru carne de porc cu ghimbir, usturoi si turmeric – o marinata barbeque (BBQ) perfecta pentru carne de porc, cu gust usor dulceag si aromat. Otetul balsamic, marul si lamaia ii dau o nota de prospetime iar aciditatea lor contribuie la marinarea carnii. Toata saptamana am visat la niste coaste de porc marinate, aromate, […] The post Marinada pentru carne de porc cu ghimbir, usturoi si turmeric appeared first on Savori Urbane. articol complet

Crema de cacao cu unt pentru tort, prajituri, fursecuri

Data:11.04.2017

Crema de cacao cu unt pentru tort, prajituri, fursecuri. O reteta simpla de crema clasica (aparel) de casa care nu se taie. Are gust de ciocolata desi nu contine niciun strop din aceasta. Crema de cacao se face cu oua si zahar (fierte pe abur, la bain marie), cu cacao de calitate si cu unt […] The post Crema de cacao cu unt pentru tort, prajituri, fursecuri appeared first on Savori Urbane. articol complet

Crema de vanilie cu unt pentru tort sau prajituri – crema mousseline

Data:09.04.2017

Crema de vanilie cu unt pentru tort sau prajituri – crema mousseline. O crema simpla de vanilie (budinca – crema patissiere din oua, lapte, zahar, amidon) frecata dupa racire cu unt spumat. Cum se face o crema simpla pentru tort? Crema de vanilie tip budinca, amestecata cu unt, se numeste crema mousseline (lb. franceza). Mousseline […] The post Crema de vanilie cu unt pentru tort sau prajituri – crema mousseline appeared first on Savori Urbane. articol complet

Ceafa de porc marinata – la gratar sau la tigaie

Data:08.04.2017

Ceafa de porc marinata – la gratar sau la tigaie. O reteta simpla cu ceafa de porc. Fiind marinata si prajita corect, ceafa ramane frageda si suculenta insa face si o crusta rumena grozava. De ce se marineaza carnea? Pentru fragezire si aromatizare profunda. Astfel veti obtine cele mai gustoase gratare. Ceafa de porc marinata […] The post Ceafa de porc marinata – la gratar sau la tigaie appeared first on Savori Urbane. articol complet

Muschiulet de porc la tigaie sau gratar reteta rapida

Data:06.04.2017

Muschiulet de porc la tigaie sau gratar reteta rapida si simpla. Cum se gateste muschiuletul de porc (medalioane) la tigaie sau la gratar in aer liber, astfel incat sa fie rumen dar sa si ramana fraged si suculent? Am facut un muschiulet de porc la tigaie si l-am presarat cu cativa fulgi de unt. A […] The post Muschiulet de porc la tigaie sau gratar reteta rapida appeared first on Savori Urbane. articol complet

Aripioare picante marinate prajite la cuptor sau gratar

Data:06.04.2017

Aripioare picante marinate prajite la cuptor sau gratar. Aripi de pui lipicioase, rumene, cu piele crocanta si carne frageda, servite alaturi de un sos delicios. Carnea marinata este mult mai suculenta si mai aromata, mai ales cand marinada contine usturoi si ceapa. Fac des aripioare picante marinate (grilled chicken wings) si le prajesc fie la […] The post Aripioare picante marinate prajite la cuptor sau gratar appeared first on Savori Urbane. articol complet

Pasca cu branza sarata si ceapa verde

Data:04.04.2017

Pasca cu branza sarata si ceapa verde este perfecta pentru masa de Pasti. O placinta din aluat dospit, frumos impletita si decorata, umpluta cu branza de vaci, telemea, ceapa verde, marar, usturoi verde sau leurda si un pic de sunca de casa – ca doar suntem in Ardeal. Aceasta pasca cu branza sarata este de fapt […] The post Pasca cu branza sarata si ceapa verde appeared first on Savori Urbane. articol complet

Stufat de miel reteta traditionala

Data:02.04.2017

Stufat de miel reteta traditionala. Acest stufat de miel se face cu mult usturoi verde, impletit in coronite, ceapa si sos de rosii. Stufatul este o tocanita inabusita din carne (de miel, vita, pui, porc), gatita lent la cuptor. Face parte din meniul de Pasti. Reteta traditionala de stufat de miel este intalnita in special in bucataria […] The post Stufat de miel reteta traditionala appeared first on Savori Urbane. articol complet

Drob de pui cu ciuperci si oua reteta de Pasti

Data:01.04.2017

Drob de pui cu ciuperci si oua reteta de Pasti. Un drob traditional fin si suculent, deloc inecacios datorita metodei de preparare. Drob din ficatei de pui cu multa ceapa verde, verdeturi, ciuperci, oua fierte si bucatele de cascaval. O incantare pentru masa de Paste! Poate fi copt in forma de chec sau in forme […] The post Drob de pui cu ciuperci si oua reteta de Pasti appeared first on Savori Urbane. articol complet

Crema de mascarpone cu vanilie

Data:01.04.2017

Crema de mascarpone cu vanilie. O reteta simpla de crema pentru tort, prajituri, eclere, choux sau macarons, extrem de fina si de aromata. O crema simpla de vanilie fara gelatina, montata cu mascarpone si frisca naturala. Am facut aceasta crema de mascarpone cu vanilie pentru a umple un tort deosebit: Tortul Stracciatella – reteta aici. […] The post Crema de mascarpone cu vanilie appeared first on Savori Urbane. articol complet

Bomboane Raffaello reteta simpla

Data:31.03.2017

Bomboane Raffaello reteta simpla. Bomboane Raffaello de casa cu nuca de cocos, unt si alte ingrediente naturale, o reteta explicata pas cu pas care poate fi urmata si de copii, sub supravegherea adultilor. Au iesit cele mai bune bomboane Raffaello! Cremoase, fine, cu gust de cocos si unt si aroma de vanilie. De vis! Bomboane Raffaello […] The post Bomboane Raffaello reteta simpla appeared first on Savori Urbane. articol complet

Ciorba de miel cu smantana, usturoi si verdeturi

Data:31.03.2017

Ciorba de miel cu smantana, usturoi si verdeturi, acrita cu bors, macris sau cu zeama de lamaie (a la grec). O reteta traditionala de ciorba de miel pentru Pasti, plina de zarzavaturi colorate, ierburi aromatice de primavara (leurda, leustean, marar, patrunjel, usturoi verde) si dreasa cu smantana si galbenusuri. Tare vesela si aromata e aceasta […] The post Ciorba de miel cu smantana, usturoi si verdeturi appeared first on Savori Urbane. articol complet

Fasole batuta, frecata, facaluita, sleita reteta traditionala

Data:30.03.2017

Fasole batuta, frecata, facaluita, sleita reteta traditionala. O bunatate de mancare de post cu usturoi, servita cu ceapa calita inrosita cu paprika (boia) in Ardeal, zisa ceapa pargalita, sau cu sos de rosii in Moldova. Mama face destul de des fasole batuta si mie tare-mi place sa o mananc rece, a doua zi, intinsa pe […] The post Fasole batuta, frecata, facaluita, sleita reteta traditionala appeared first on Savori Urbane. articol complet

Prajitura Figaro cu bezea, nuca si gem

Data:30.03.2017

Prajitura Figaro cu bezea, nuca si gem este una dintre prajiturile dragi familiei mele. O prajitura simpla cu aluat fraged, umplutura de marmelada si avand un strat de bezea crocanta cu nuca, ca o pricomigdala. Totul se coace intr-o singura tava. Ce-o legatura o fi avand prajitura Figaro cu celebrele opere Barbierul din Sevilla de […] The post Prajitura Figaro cu bezea, nuca si gem appeared first on Savori Urbane. articol complet

Rulada din pulpa de miel cu usturoi si rozmarin

Data:29.03.2017

Rulada din pulpa de miel cu usturoi si rozmarin. O friptura de miel marinata cu ierburi aromatice si zeama de lamaie. Pulpa dezosata de miel la cuptor, rumena si suculenta, servita alaturi de cartofi noi cu usturoi si un piure de mazare. Am facut rulada din pulpa de miel ca sa mai schimb un pic […] The post Rulada din pulpa de miel cu usturoi si rozmarin appeared first on Savori Urbane. articol complet

Blogosfera culinara
Blogosfera culinara

Intra in catalogul
blogosferei culinare

447 bloguri inscrise

Fii si tu sustinator al blogosferei culinare
Copiaza codul de mai jos:

Mai multe dimensiuni 

De pe bloguri adunate

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro