Blogosfera culinara

Retete Delicioase

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

PLACINTA CU BRANZA SI SPANAC (SPANAKOPITA)

Data:24.04.2017

Spanakopita este o placinta greceasca cu branza si spanac, foarte gustoasa, plina de pospetime si savoare. Spanakopita este o placinta foarte populara la greci si se serveste ca aperitiv, ca gustare dar si ca fel principal, alaturi de o salata greceasca. Se prepara in mod traditional cu branza feta, dar telemeaua noastra este la fel de buna. La fel de bine puteti sa folositi branza de vaci si adaugati sare dupa gust.Puteti prepara placinta cu branza si spanac cu foi de casa sau din comert, cu... articol complet

OUA UMPLUTE - PUISORI

Data:20.04.2017

Ouale umplute cred ca se numara printre cele mai populare aperitive. Sunt usor de preparat, cu ingrediente putine si la-ndemana, sunt ieftine si toata lumea le indrageste.Eu v-am pregatit niste oua umplute ceva mai deosebite, in forma de puisori. Sunt tare dragalase, cel putin mie mi-au placut la nebunie :). Cei mici sunt si ei incantati de aspectul acestor puisori.Puteti prepara aceste oua umplute puisori pentru petreceriile celor mici, dar sunt potrivite pentru orice alta ocazie.Umplutura... articol complet

PRAJITURA CU BRANZA DULCE FARA BLAT

Data:18.04.2017

Prajitura cu branza dulce fara blat este, cu siguranta, cea mai buna si cea mai usoara reteta de prajitura cu branza. Tot ce avem de facut este sa amestecam toate ingredientele intr-un bol, sa turnam totul intr-o tava si sa punem la cuptor. Fara framantare, fara intins foi sau alte munci de genul acesta :). Efortul este minim iar rezultatul este o prajitura cu branza exceptionala.Mie imi plac foarte mult toate prajiturile si toate placintele cu branza dulce. Dar stiti ce-mi place cel mai... articol complet

PITA BREAD FILLED WITH MEAT AND MUSHROOMS

Data:14.04.2017

Pita bread filled with meat and mushrooms, fluffy and absolutely delicious! You really must try this recipe. It’s very easy to make and I’m sure you’ll love it.For filling you can use your favorite meat. You can use pork, beef, chicken or turkey.As regarding the mushrooms, I used fresh mushrooms but you can also use canned or frozen mushrooms.The dough that I used to prepare pita bread is a bread dough, easy to make, and you won’t have any problems to prepare it.Ingredients for pita... articol complet

CLATITE DE POST

Data:12.04.2017

Clatite de post la fel de bune ce cele de dulce? Da, se poate ! :) Cu doar cateva ingrediente pe care sigur le avem tot timpul in casa putem prepara clatite de post subtiri, fragede si super gustoase. Aluatul pentru clatitele de post fiind un aluat fara oua, am folosit putin bicarbonat de sodiu care are rolul de a fragezi clatitele.Aluatul se prepara foarte usor. Tot ce avem de facut este sa amestecam toate ingredientele. Daca preparati clatite cu umplutura dulce puteti sa mai adaugati in... articol complet

CREMA DE CARAMEL PENTRU TORTURI SI PRAJITURI

Data:09.04.2017

Crema de caramel intra in top 3 creme pentru torturi si prajituri, alaturi de crema de vanilie si crema de ciocolata. Toate trei imi plac foarte mult si imi este foarte greu sa aleg una dintre ele. De cele mai multe ori le folosesc pe toate trei :)Crema de caramel este o crema foarte usor de preparat care are la baza caramelul (zaharul caramelizat). Caramelul acesta da si gust si culoare cremei. Nu este nevoie sa adaugati alte arome. Trebuie sa aveti insa grija sa nu ardeti zaharul pentru ca... articol complet

CREMA DE CIOCOLATA PENTRU TORTURI SI PRAJITURI

Data:09.04.2017

Crema de ciocolata se numara printre prefeatele mele, alaturi de crema de vanilie si crema de caramel. Nu as putea sa spun care imi place mai mult. De multe ori le folosesc pe toate trei :).Pentru crema de ciocolata exista nenumarate retete. Reteta mea preferata de crema de ciocolata are la baza crema de vanilie (creme patissiere) cu ceva mai putine galbenusuri. La reteta de baza puteti adauga cacao sau ciocolata. Pentru un gust intens de ciocolata eu pun si cacao si ciocolata. Preparata dupa... articol complet

SALATA CU CUSCUS (COUS COUS)

Data:08.04.2017

Dragii mei, salata aceasta cu cuscus este cam cea mai buna salata pe care am mancat-o in ultimul timp. Este foarte gustoasa, satioasa si, in plus, usor de preparat. Puteti adapta salata dupa gust, adaugand legumele preferate, piept de pui fript sau fiert, peste, branza sau ce altceva va este pe plac. Daca nu stiti ce este cuscusul va spun eu: sunt de fapt niste paste foarte mici, ca niste bobite. Ai mei au spus ca le dau mancare de pasari :)Cand preparati cuscusul va recomand sa cititi si... articol complet

SALATA DE OREZ CU LEGUME MEXICANE

Data:08.04.2017

Salata de orez se numara printre salatele noastre preferate. Este foarte gustoasa si se poate servi si ca atare, dar si ca garnitura. Cand servim salata de orez ca fel principal imi place sa o imbogatesc cu piept de pui rumenit la tigaie, cu sunca sau peste. Cand servim salata de orez pe post de garnitura o las simpla, doar cu legume.In ceea ce priveste legumele, folositi ce legume va plac voua mai mult. Eu am preparat de aceasta data o salata de orez cu legume mexicane pentru ca ne plac tare... articol complet

COVRIGI CU STAFIDE

Data:02.04.2017

Dragii mei, daca va plac covrigii, trebuie neaparat sa incercati si o varianta dulce: covrigii cu stafide. Au aceeasi textura minunata de covrig, sunt crocanti la exterior, moi la interior, dar, spre deosebire de covrigii traditionali, acestia sunt dulci, vanilati si cu stafide :)In ceea ce priveste faina, sa stiti ca eu am facut covrigi si cu faina 000 si cu faina pentru paine (650). Cu faina 000 covrigii ies mai moi si mai pufosi iar cu faina 650 covrigii ies mai tari si mai indesati. Si la... articol complet

CARAMEL LAYER CAKE

Data:01.04.2017

I love caramel and this caramel layer cake is one of my favorites. It’s absolutely delicious and easy to make, although you have to work a little to roll the sheets. After the first sheet you’ll see that it becomes easier :)The most difficult part of this recipe is that you have to refrigerate the cake at least 6 hours or over night. This means that you can’t enjoy this gorgeous cake right after the preparation, you have to wait :)Ingredients for caramel layer cake (for a 27/35 baking... articol complet

CREAMY CHICKEN

Data:26.03.2017

Very creamy, absolutely delicious and easy to make this creamy chicken is perfect for a week day dinner.To prepare creamy chicken you can use milk or cream. I prefer to use sour cream.As regarding the meat, you can use boneless chicken legs or breast. You can also use chicken with bones, the food will have more flavor but you will have to cook the meat a little longer.You can serve this creamy chicken with polenta or with table bread.Ingredients for creamy chicken:- 700gr boneless chicken... articol complet

SARATELE FRAGEDE DE POST

Data:23.03.2017

Dragii mei, este adevarat ca nu au gust de branza aceaste saratele, ca doar sunt de post, dar in rest sunt exceptionale. Sunt fragede si foarte gustoase. Le lipseste doar gustul de branza ca sa fie niste saratele in toata regula. Da, la mine saratelele sunt musai cu branza :)De aceasta data am facut o exceptie si am pregatit saratele de post si am fost super multumita de rezultat. Am facut putine saratele pentru ca nu stiam ce va iesi. Ma asteptam sa fie ceva gen grisine, tari si crocante. Am... articol complet

CREAMY MUSHROOMS

Data:21.03.2017

In Romania we serve creamy mushrooms as a main dish, with polenta. You can also serve these delicious creamy mushrooms as a side dish for grilled meat. Try with Souvlaki, for example.To prepare creamy mushrooms you can use milk or cream. I prefer to use sour cream.As regarding the mushrooms, I recommend you to use fresh mushrooms but, if that’s not possible, you can use frozen or canned mushrooms.Ingredients for creamy mushrooms:- 800gr fresh champignon mushrooms (button mushrooms)-... articol complet

CHOCOLATE LAYER CAKE

Data:20.03.2017

This chocolate layer cake is one of my favorites. It’s very creamy, tender and absolutely delicious.Preparing the sheets is the most difficult part of this recipe because you have to roll the dough as thin as possible. But after the first sheet it will be easier :)I have experience with these cake sheets and for me it’s easy to roll them. For me is very difficult to wait because the cake must be refrigerated for at least 6 hours after the preparation. Ingredients for chocolate layer cake... articol complet

PAINE DE CASA CU CARTOFI

Data:18.03.2017

Painea de casa cu cartofi este printre cele mai bune retete de paine. Este moale, pufoasa si are un gust minunat. Chiar si coaja este moale la aceasta paine, fara sa fie unsa cu nimic.Painea de casa cu cartofi este excelenta si a doua zi, se pastreaza la fel de moale si pufoasa si nu se usuca deloc.Cartofii au un rol important in aceasta reteta. Datorita cartofilor painea se pastreaza moale si pufoasa, dar influenteaza si gustul painii. Trebuie sa folositi niste cartofi fainosi, din aceia... articol complet

CHIFLE LAUGENBROT (LAUGENBRÖTCHEN)

Data:12.03.2017

Chiflele Laugenbrot (Laugenbrötchen) sunt un produs de panificatie des intalnit in Germania, Austria si Elvetia. Se prepara dintr-un aluat cu drojdie care se opareste in apa cu bicarbonat de sodiu inainte de coacere.Daca va plac covrigii, trebuie sa incercati si aceasta reteta de chifle Laungenbrot. Este acelasi aluat si acelasi mod de preparare doar ca nu mai modelam covrigi, ci niste chifle. Din acest motiv le mai gasiti si sub denumirea de “Pretzel buns”.Ca si covrigii, chiflele... articol complet

CHIFTELE DE CIUPERCI CU CARTOFI SI CASCAVAL

Data:09.03.2017

Recent, le-am facut alor mei niste chiftele de ciuperci cu cartofi super gustoase si le-au placut la nebunie. Si mie mi-au placut foarte mult si m-am gandit sa mai fac o portie. De data aceasta am imbogatit putin reteta si am facut niste chiftele de ciuperci cu cartofi si cascaval, bune de te lingi pe degete :)Chiftelele de cartofi cu ciuperci si cascaval sunt foarte gustoase si calde si le puteti servi alaturi de garnitura preferata sau de o salata. Puteti incerca, spre exemplu, o salata de... articol complet

PAINE DE CASA FARA FRAMANTARE (PAINE NEFRAMANTATA)

Data:08.03.2017

Dragii mei, daca va e dor de painea pe vatra de la bunici, va recomand aceasta paine de casa fara framantare. Este foarte asemanatoare.Painea de casa fara framantare este o paine minunata, cu coaja crocanta si miezul pufos. In plus, efortul depus pentru a prepara aceasta paine este minim! Am strans deja pe blog mai multe retete de paine. Reteta de focaccia, chifle, paine pentru sandvisuri si multe altele. Aceasta paine fara framantare este insa, de departe, cea mai simpla si cea mai usoara... articol complet

CHIFTELE DE CIUPERCI CU CARTOFI (DE POST)

Data:05.03.2017

Dragii mei, daca suntem in post nu inseamna ca nu ne putem bucura de niste chiftelute delicioase si aromate :) Pentru exemplificare, v-am pregatit niste chiftele de post absolute delicioase, din ciuperci si cartofi. In plus, chiftelutele sunt facute la cuptor, ca sa fie mai sanatoase.Prepararea acestor chiftele de ciuperci cu cartofi dureaza ceva mai mult decat in cazul chiftelelor din carne pentru ca toate ingredientele se gatesc in prealabil. Efortul insa merita cu prisosinta!Ciupercile au... articol complet

Blogosfera culinara
Blogosfera culinara

Intra in catalogul
blogosferei culinare

447 bloguri inscrise

Fii si tu sustinator al blogosferei culinare
Copiaza codul de mai jos:

Mai multe dimensiuni 

De pe bloguri adunate

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro