Coltul specialistului Chef Sylvia

Sylvia Boutiere raspunde intrebarilor

Chef sectiunea evenimente la : Domaine Chateau du Faucon, a lucrat la Garden Ice café si s-a format la restaurantul gastronomic La Table d'Arthur'R contact: bucataria-sylviei.ro/

Sylvia este alaturi de bucataras parca de o viata. A crescut impreuna cu comunitatea noastra frumoasa si si-a cultivat calitatile culinare in Franta, astfel ca acum poate sa le impartaseasca tuturor. O face cu placere si cu mult drag pentru toti prietenii bucataras.ro. Ii puteti cere aici sfatul pentru cum sa aranjati o farfurie, pentru un meniu deosebit sau pentru orice reteta doriti sa o preparati!

Intrebare

lilianaonuta  2015-11-11 18:32:25

Buna seara.mi-am achizitionat de curind un cuptor electric Hot Point si nu prea stiu sa il folosesc.Pizza a iesit blatul cam uscat iar checul l-am tinut mai mult decat il tineam de obicei .Eu as dori sa imi iasa si mie culoarea aurie la paine,cozonac etc.Va rog daca puteti sa ma consiliati putin in domeniu cuptorului electric .Va multumesc anticipat.

Raspunsul specialistului

  Cuptorul electric este cel mai bun si precis cuptor, il gasim in toate bucatariile profesionale. Putem sa fixam o temperatura exacta care sa fie mentinuta, are mai multe functii de caldura numai sus, caldura numai jos, caldura in ambele parti, caldura ventilata unele modele...dar trebuie imbalnzit. Marca Hot Point este o marca buna si ar trebui sa mearga perfect.....blat de pizza uscat ma face sa ma gandesc la caldura ventilata care nu este adaptata la copt pizza, pt pizza cuptoarele noi au o functie speciala , trebuie temperatura mare fara ventilatie, 230-240 grade se coace rapid si marginile se umfla ca intr-un cuptor pizza. Paine fara crusta aurie....ma face sa ma gandesc ca poate butonul nu este aliniat cum trebuie si  nu va indica temperatura din cuptor, este temperatura mai mica decat afisata ( am patit-o cu un cuptor acasa) . Sfatul meu este sa cumparati un termometru de cuptor  http://www.tompress.com/A-10001042-thermometre-a-four-en-inox.aspx  exemplu este pur informativ, nu cunosc marca si sa verificati temperatura. 

   Eu de cand folosesc cuptorul electric nu as mai vrea sa trec la cel cu gaz, imprecis si capricios. Pizza o fac pe functia de pizza, o friptura clasica la caldura uscata fara ventilatie, pt gratin sau  eclere caldura ventilata, pt copt ardei sau vinete functia grill, pt paine folosesc programul de prajituri si aluat care este de fapt o caldura uscata foarte usor ventilata sa absoarba umiditatea, la paine pun mereu gheata jos  in cuptor sa fac vapori. 

  Sfatul meu este sa verificati temperatura si apoi vedem exact daca este ok daca este o problema de functie aleasa gresit dar ma indoiesc. 

intreaba si tu

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)