Ardei iuti & ardei capia in otet

de ionix in Muraturi, 22 Oct 2009 | 14765 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg ardei iuti
  • 4-5 ardei capia
  • 1 l otet
  • 2 l apa
  • 2 linguri sare mare pt muraturi
  • 3  linguri cu miere
  • frunze de telina
  • foi de dafin, boabe de mustar, boabe de piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei iuti & ardei capia in otet:

Se spala ardeii iuti si ardeii capia, se curata de seminte bine si se taie cubulete .

Se aseaza bucatile de ardei iuti si capia taiati in borcane iar peste ei, deasupra, se pune cate o frunza de telina si una de dafin.

Apa, otetul, sarea, mierea, boabele de mustar si boabele de piper se amesteca si se  pun la fiert. Cand incepe a da in clocot se gusta pentru a vedea daca mai trebuie sare sau miere.

Compozitia se toarna fierbinte peste ardeii iuti din borcane.

Se mananca iarna, in zilele friguroase, cu ce aveti bun prin casa.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei iuti & ardei capia in otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

ionix 1

23.10.2009, 07:40

dap dap... sotul meu a taiat ardeii iar eu am asamblat totul ieri am facut pentru prima data dulceata asortata si mi-a iesit o minunatie... am mai pus si gogonele, castraveti, gogosari, suc de rosii, zarzavat... sambata vreau sa pun varza... am gasit o piata ieftina si-am zis ca merita efortul e primul an in care pun eu muraturile de obicei se ocupa mama

luminita20_2006 1

23.10.2009, 11:50

super ideea

ionix 1

23.10.2009, 16:03

mersic Luminita

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Muratura picanta cu morcovi