Cheesecake cu lamaie si zmeura

de deyutzky in Prajituri, 25 Apr 2014 | 11339 vizualizari

 

De data aceasta am vrut sa incerc blatul pentru tarte al Timeei, a iesit delicios! Multumesc! :*

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 125 g unt
  • 230-240 g faina
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura zahar pudra
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
  • 1 varf de cutit de sare
  • Crema:
  • 500 g branza de vaci dulce
  • 400 g smantana
  • 250 g zahar (sau dupa gust)
  • 2 fiole esenta de vanilie
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 4 oua
  • zmeura congelata sau proaspata
  • frunze de menta
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu lamaie si zmeura:

Blat:

Amestecam untul cu zaharul si cu sarea.

Punem oul batut, coaja de lamaie si bicarbonatul stins in sucul de la 1/2 lamaie.

Adaugam treptat faina si amestecam, iar apoi incepem sa framantam aluatul cu mainile. Daca vi se pare lipicios mai adaugati putina faina pana cand acesta nu se mai lipeste de maini.

Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pentru 1 ora sau pentru 20-30 minute la congelator (in cazul in care va grabiti).

Scoatem aluatul si il intindem cu sucitorul intr-o foaie rotunda subtire pe care o vom pune intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt.

Intepam blatul cu o furculita din loc in loc si il umplem cu crema: mixam intr-un bol branza de vaci cu zaharul dupa care adaugam smantana. 

Adaugam pe rand ouale amestecand cu un tel, iar la sfarsit punem zeama de lamaie si esenta si amestecam pana la omogenizare.

Turnam crema peste blatul din tava si dam tava la cuptorul preincalzit pentru aprox 1 ora la foc mic.

Cand crema are deasupra o pelicula lucioasa (este legata) se inchide focul si se lasa la racit in cuptor.

Dupa ce s-a racit se transfera pe un platou, se orneaza cu zmeura si frunze de menta si se pastreaza la frigider.

Va invit la desert! <3

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu lamaie si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu zmeura (fara coacere)