Chiftele de ton

de MotanLaOale in Ton, 8 Oct 2015 | 4896 vizualizari

 

Merisor este de vina pentru ele. Foarte bune au fost!

 

INGREDIENTE

  • 3 conserve ton in suc propriu
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 4 linguri pesmet
  • marar
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • pesmet pentru formare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de ton:

Conservele se desfac si se pun la scurs intr-o sita.

Ceapa se rade si se lasa sa se scurga zeama rezultata.

Verdeata se toaca marunt.

Lamaia se rade si se scoate zeama.

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele cu putina sare si piper.

Pesmetul se pune treptat amestecand pana ajungem la o compozitie omogena si mai tare.

Se formeaza chiftele, se dau prin pesmet si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se introduc in cuptorul preancalzit la foc mediu pentru 20-25 minute.

La jumatatea timpului le-am intors si pe partea cealalta.

Cand sunt rumenite frumos sunt gata.

Sunt bune calde si reci.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de ton" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftele de ton