Chiftelute de vitel cu sos de ghebe si piure de cartofi

de simona72 in Vita, 1 Dec 2013 | 3477 vizualizari

 

O mancarica delicioasa pt un pranz in familie...

 

INGREDIENTE

  • pt chiftelute:
  • 600-700 gr pulpa de vitel
  • sare si piper dupa gust
  • 2-3 linguri pesmet
  • 3 oua
  • 4-5 catei de usturoi pisati
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 legatura patrunjel
  • ulei pt prajit
  • pt sos:
  • 1 praz
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 500 gr ghebe(congelate am avut eu)
  • sare si piper dupa gust
  • 200 ml suc de rosii
  • 2 linguri pasta de gogosari
  • 1 ceasca apa
  • 1 ceasca vin rosu
  • 1 lingurita zahar
  • sos Piri Piri dupa gust
  • 1 legatura de patrunjel
  • pt piure:
  • 1 kg cartofi
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri unt
  • sare dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de vitel cu sos de ghebe si piure de cartofi:

Carnea de vitel se curata de pielite, se taie cuburi si se da prin masina de tocat sau robot de bucatarie. Se adauga peste carne sare si piper dupa gust, ouale, pesmetul, cimbrul, patrunjelul tocat marunt. Se amesteca bine toate ingredientele, iar cu mana umeda se fac chiftelute, care se prajesc in ulei. Se scot pe servetele si se lasa sa absoarba surplusul de ulei. 

Pt sos: se lasa doar partea alba a prazului, se taie prazul pe toata lungimea lui si se spala frunzele. Se taie felii si se caleste in 2-3 linguri ulei de masline si se adauga usturoiul tocat marunt. Se adauga ghebele, sosul de rosii, pasta de gososari si apa. Se lasa sa fiarba 15-20 minute pana sosul mai scade. Se adauga vinul, sare si piper dupa gust, sos iute Piri Piri cat dorim(atentie ca este foarte iute), zaharul si lasam sa fiarba la foc mic pana sosul mai scade. Cand ajunge la consistenta dorita adaugam patrunjelul tocat marunt. Cat sosul fierbe curatam cartofii, ii punem la fiert in apa cu sare si facem un piure de cartofi. Servim chiftelutele cu sos si piure de cartofi, salata de cruditati sau muraturi. Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de vitel cu sos de ghebe si piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu orez