Ciorba cu perisoare de peste si usturoi

de ANCA in Ciorbe, 3 Dec 2012 | 5658 vizualizari

 

..ca-n Delta! Inca o reteta adusa de sot de la Mila 23! o nebunie a iesit!! :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg babusca/salu/crap/somn/stiuca
  • 6 cartofi potriviti
  • orez
  • 1 ou
  • 4 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi
  • o radacina de patrunjel
  • o cana suc de rosii
  • sare
  • piper
  • leustean
  • patrunjel verde
  • usturoi (dupa gust)
  • otet
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu perisoare de peste si usturoi:

Se foloseste orice peste de apa dulce, chiar mai multe feluri. De data asta am avut babusca.

Se curata si se fileteaza pestele,  apoi se toaca la robot sau masina de tocat carne. Pestele ramas in urma filetarii se pune la fiert cca 5 min pentru a obtine o supa, care se strecoara.

In zeama aceasta punem cartofii, morcovii, ceapa si radacina de patrunjel, taiate cubulete. Spre sfarsit se adauga ardeiul gras. Cand s-au fiert cartofii, se scoat cam un sfert din ei si se mixeaza cu sucul de rosii si putina zeama, apoi se pune la loc in oala. Se procedeaza asa pentru ca ciorba trebuie sa fie mai groasa, mai cremoasa decat o ciorba clasica.

Carnea de peste tocata se amesteca cu ou, orez, sare si piper, apoi se pun perisoarele in zeama, cu focul la minim. Se fierb la foc mic cateva minute cat sa se umfle rezul si sa se ridice la suprafat.

Se acreste cu otet dupa gust si la sfarsit se adauga mujdeiul (am folosit 2 capatani, e usturoi romanesc si nu prea iute) facut cu zeama din ciorba. Se presara patrunjel si leustean tocat.

Pofta mare!

TIPS-URI

1

Nu uitati ardeiul iute:)

2

Daca va place usturoiul, nu va zgarciti cu el la ciorba asta:) Mare parte din savoare de la el este!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu perisoare de peste si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mamaieelena 1

03.12.2012, 22:39

interesant si bun

Sim0na 1

04.12.2012, 08:58

Am facut si eu, dar fara usturoi, si tare mult ne-a placut!

ANCA 1

04.12.2012, 10:39

Musai cu usturoi, face toti banii!! noia ma vut un usturoi d-ala romanesc, nu era iute, cat era aromat, asa ca am pus 2 capatani si bine am facut!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare a la grec