Ciorba de fasole cu ciolan

de La Ancuta in Ciorbe, 29 Iun 2011 | 4535 vizualizari

 

In weekend am fost la mama si pentru ca a fost frig am hotarat sa facem o ciorba de fasole. Toata lumea a fost de acord (in special barbatii) :).

 

INGREDIENTE

  • 1 castron fasole boabe (nu am cantarit-o)
  • 1 ciolan afumat de porc (din productie proprie)
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa mare
  • 2 ardei
  • 1 cana zeama de varza
  • 5 linguri bulion
  • sare, piper
  • tarhon
  • cimbru
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu ciolan:

Spalam bine ciolanul si il punem la fiert impreuna cu fasolea. Pentru ca nu a fost veche nu a trebuit lasata la inmuiat. Dupa ce da un clocot schimbam apa si lasam apoi pe foc pana fasolea e fiarta de jumatate.

Curatam ceapa si o taiem marunt. Morcovii si ardeii ii taiem bucatele iar apoi le punem in ciorba. Adaugam si bulionul si lasam pe foc pana sunt fierte zarzavaturile.

Adaugam apoi zeama de varza , cimbrul si tarhonul tocate marunt. Potrivim de sare si mai lasam sa dea 2-3 clocote.

Servim calda cu ceapa verde sau ardei iute si asteptam cuminti sa vina vara :).

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu ciolan" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole boabe noi cu marar