Ciorba de oase acrita cu zeama de varza

de violeta30 in Ciorbe, 5 Ian 2019 | 2484 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • oase de porc
  • 2 morcovi
  • 6 cepe
  • 8 cartofi mai mari
  • 2 maini de ardei de la congelator
  • 400 gr rosii in bulion
  • 1 l zeama de varza
  • sare
  • taitei
  • 6 l de apa
  • verdeata (marar si leustean)
  • 1 ou
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de oase acrita cu zeama de varza:

Oparim oasele inainte, aruncam apa si spalam oasele de resturi de spuma.

Punem cei sase litri la fiert intr-o oala mai mare, de preferat cu presiune, iar cand apa clocoteste adaugam oasele si legumele, mai putin rosiile si sarea. Punem capacul oalei de presiune si lasam 40 de minute la fiert. Dupa 40 minute luam oala de pe foc si lasam deoparte 10 minute ca sa iasa aerul din oala si sa putem deschide capacul. Adaugam rosiile, iar dupa 5 minute punem taiteii. Cand sunt aproape fierti, fierbem zeama de varza si o adaugam strecurata in ciorba. Potrivim de sare, daca mai e nevoie, batem un ou si adaugam verdeata. Dupa primul clocot oprim ciorba.

Se serveste alaturi de ardei iute.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de oase acrita cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pastai uscate cu mamaliga si ceapa rosie