Conopida cu ardei capia

de Sylvia in Muraturi, 15 Sep 2010 | 16511 vizualizari

 

Eu sunt putin in urma cu muraturile daca am umblat in vacanta dar recuperez din urma :) . Conopida cu ardei rosu este o muratura foarte buna care se poate acompania diverse mancaruri iarna.

In mod normal se combina crengutele de conopida cu ardeii capia intregi eu i-am taiat penru ca am avut borcane mici. Se combina un kilogram de ardei capia cu unul de conopida.

 

INGREDIENTE

  • un kilogram de conopida
  • un kilogram de ardei capia
  • sare,
  • boabe de piper
  • boabe de mustar
  • foi de dafin
  • frunze de telina
  • cimbru si marar uscat
  • hrean
  • apa
  • otet
  • condimente pt muraturi de la dr Otker
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida cu ardei capia:

  Se cladesc in borcane incepand cu un strat de cimbru uscat si frunze de telina, punem apoi conopida si ardeii, mai alternam cu telina si cimbru, putin marar verde  si cate o frunza de dafin, apoi iar conopida si ardei si terminam iar cu frunze.

 In fiecare borcan punem si cateva boabe de piper intregi si cativa catei de usturoi.  

  Intr-un vas  se pune apa la fiert, cu boabe de mustar, foi de dafin, boabe de piper si o crenguta de cimbru. Cand clocoteste apa se pune  pentru fiecare litru de apa o  de lingura de sare mare si o  de lingura de otet, la aceasta salata am pus in plus o jumatate de plic de praf special pentru muratri de la Dr Otker, din acela dulce-acrisor. Se toarna apa fierbinte peste ele in borcane, punem putina aspirina deasupra, un varf de cutit am pus eu si se infileteaza fierbinti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu ardei capia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Miha 1

15.09.2010, 21:17

Bai...numa io-s lenesa site-ului...

Sylvia 1

16.09.2010, 10:51

Vai fetelor nu ma laudati ca si eu sunt in urma tare cu astea, in we asta mai fac o actiune de pus la borcan ca astept gogonelele aici nu se gasesc am facut comanda speciala la piata de "rosii verzi "

nadina73 1

16.09.2010, 18:38

super eu puneam gogosari cu conopida umplutisuper buni vreau si de aici

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Muraturi asortate