Muraturi

de ianculubita in Muraturi, 9 Oct 2011 | 13274 vizualizari

 

Am pus si muraturile,ma grabesc sa va dau reteta;este reteta tatalui meu,rezultatul este excelent si nu as da aceasta reteta pe o alta,oricat de apetisanta ar fi;de ce??? pentru ca se mureaza foarte repede,sunt aromate,usor picante(la mine mai mult),nu sunt foarte sarate nici foarte acre,sa ti se ridice caciula;cine are incredere,sa-si noteze reteta....
ingredientele sunt pentru un bidon de 60l si mai ramane ceva de pus intr-un borcan.

 

INGREDIENTE

  • 30kg de muraturi albe spre roz la culoare
  • 2kg de morcov
  • 1conopida mare
  • telina cu frunze 2buc.
  • sfecla rosie 2buc.
  • 4gutui mari
  • 500g hrean
  • 500g ardei iuti
  • 2kg de castraveti mai mari
  • 2kg de ardei kapia
  • 1kg de mere ionatane
  • 500g usturoi
  • bete cu flori de marar uscate
  • frunze de visin sau stejar
  • 1kg de sare
  • 25 de pastile de aspirine(acid acetilsalicilic)
  • 30l de apa fiarta
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muraturi:

Toate ingredientele curatate,spalate,taiate se pun intercalat in bidon,ultimul strat fiind cel de frunze si marar;apa fiarta cu sare se toarna peste muraturi,se pune capacul,dupa 2zile se dizolva aspirina in putina zeama apoi se vantura saramura sa se omogenizeze toate aromele;este bine sa se mai vanture din cand in cand sa nu aveti surprize,chiar daca sunt puse cu apa oparita;pentru cine pune in cantitati mai mici,reteta este de 300g sare la 10l de apa si 1aspirina la 2l de lichid.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

adry88 1

10.10.2011, 12:16

MotanLaOale 1

10.10.2011, 12:33

bune bune ...... in borcane de sticla si fara conservanti ........... tin si 2 ani

alinutzika 1

10.10.2011, 14:34

tare bune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciolomada