Cum se face coliva

de ralu_ca in Dulciuri, 7 Iun 2014 | 5591 vizualizari

 

 Cum se face coliva

 

INGREDIENTE

  • 2 kg arpacas
  • 1 kg zahar
  • apa
  • zahar vanilat
  • vanilie
  • zahar pudra
  • 1 lingura sare
  • nuca macinata
  • coaja de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face coliva:

Cum se face coliva. In primul rand alegem arpacasul, dupa care prima oara turnam apa fiarta peste el. Il amestecam cu o lingura mai speciala ( cu coada mai lunga ) pana se ridica deasupra impuritatile. Mai lasam cateva minute, dupa care scurgem apa. Mai turnam de cateva ori apa rece peste arpacas, pentru limpezire.

Intr-un ceaun cu apa fiarta punem arpacasul astfel incat acesta sa fie foarte bine acoperit de apa ( cam inca o data ). Punem la foc potrivit si din cand in cand mai "bag" lingura pe sub arpacas.

Intotdeauna sa avem un ibric cu apa fiarta langa noi, pentru ca s-ar putea sa mai avem nevoie.

Cand e aproape fiarta adaug zaharul si sarea si mai las sa fiarba cateva minute. Apoi se amesteca cu nuca, lamaia rasa, vanilia si zahar vanilat daca considerati ca vreti mai dulce.O lasam la racit pana dimineata.

Pe un platou punem coliva, apoi nuca macinata si zaharul pudra. Se orneza si cu bomboane de ciocolata sau miez de nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face coliva" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

07.06.2014, 11:39

Rocsi 1

07.06.2014, 21:27

Mie imi place, desi suna aiurea poate

ralu_ca 1

08.06.2014, 08:48

nu suna airea, dar si eu mananc cu placere ( e adevarat...nu de la oricine )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Portocale umplute