Eclere simple, reteta clasica si delicioasa pentru un desert savuros

de Giana in Prajituri, 13 Noi 2013 | 15682 vizualizari

 

Eclere simple, reteta clasica si delicioasa pentru un desert savuros

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru Eclere simple, reteta clasica si delicioasa pentru un desert savuros:

  • Pentru coji:
  • 250 ml apa
  • 250 ml faina
  • 1 praf de sare
  • 80 ml ulei sau 1/2 pachet de margarina
  • 4 oua (potrivite) daca sunt ouale mai mari folositi doar 3 oua
  • Pentru crema:
  • 750 ml lapte
  • 2 plicuri praf de budinca (eu am folosit vanilie)
  • coaja de lamaie sau portocala rasa
  • esenta de vanilie
  • 8 linguri zahar
  • Frisca pentru ornat, glazura de ciocolata sau zahar pudra
Portii: 32
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere simple, reteta clasica si delicioasa pentru un desert savuros:

Cum se prepara Eclere simple, reteta clasica si delicioasa pentru un desert savuros:

Apa si uleiul se toarna intr-o cratita, se adauga sarea si se pune pe foc. Uleiul se poate inlocui cu margarina, eclerele ies la fel de bune, insa de cele mai multe ori pun ulei pentru ca imi este mai comod.

Cand amestecul din oala incepe sa clocoteasca adaugam faina (toata deodata) si amestecam energic foarte bine pentru a nu ramane cocoloase. Amestecul trebuie sa arate ca o mamaliga consistenta. Se da cratita de pe foc si se pune aluatul intr-un castron si se lasa sa se raceasca. Cand aluatul s-a racit adaugam rand pe rand cate un ou si amestecam bine pana incorporam oul in aluat.

Incingeti cuptorul la 180 de grade C. Formati eclere lunguiete cu ajutorul posului in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei. Aluatul de eclere il taiati mai usor de la baza posului cu ajutorul unui cutit udat cu apa. Intre eclere se lasa spatiu pentru ca ele vor creste cand se vor coace.

Introduceti tava in cuptor si nu deschideti usa cuptorului pana ce eclerele nu sunt bine crescute, uscate si rumenite, altfel aluatul daca nu este bine copt in interior se va lasa.

Dupa ce scoatem eclerele din cuptor le taiem pe o parte in lungime si le umplem cu crema si cu frisca.

Eu am facut crema din lapte si praf de budinca pe care am pregatit-o conform instructiunilor de pe ambalaj. Am folosit mai putin lapte pentru a face crema mai tare. Dupa ce s-a racit crema si s-a intarit am umplut eclerele cu ajutorul unui pos.

Sa incercati si reteta de Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata sau Eclere cu crema de ciocolata si frisca

Va mai recomandam si reteta de Eclere cu crema de vanilie si zmeura

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere simple, reteta clasica si delicioasa pentru un desert savuros" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de vanilie