Eclere cu crema de ciocolata si frisca

de maria_claudia in Prajituri, 12 Sep 2010 | 7349 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200ml apa,
  • 100 ml ulei,
  • 200 gr faina ,
  • 4 oua,
  • putina sare..

Pentru umplutura

  • 500 ml lapte,
  • un plic budinca  de ciocolata,
  • 3-4 linguri de zahar,
  • un galbenus,
  • o ciocolata cu lapte,
  • 150 gr de unt si frisca.   
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de ciocolata si frisca:

Se fierbe apa cu uleiul si sarea pana da in clocot.Adaugi faina amestecand continuu.Se lasa putin la racit, apoi se adauga ouale pe rand amestecand energic.Se unge o tava cu ulei, se pune compozitia intr-un cornet sau intr-o punga si se formeaza bastonase distantate intre ele.Se pune in cuptorul bine incalzit, la foc potrivit, circa 30 min,primele 20 min. nu se deschide cuptorul.Cand sunt gata,se lasa la racit si se taie in doua.Se umple interiorul cu crema preparata astfel:

pregatesti budinca conform  instructiunilor de pe plic, pui galbenusul,ciocolata, amesteci bine si dai deoparte, apoi adaugi untul amestecand repede.Umpli eclerele cu crema,apoi pui frisca, pui capacelul si pe deasupra ciocolata, care a fost topita impreuna cu o lingurita de unt.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de ciocolata si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Crista_Luca 1

03.10.2010, 16:20

sotul adora eclerele.......... inca nu am facut ..dar urmeaza sigur

gaby_gabytza 1

30.09.2011, 08:49

bune rau imi plac la nebunie

CretuValentina 1

30.05.2019, 18:26

bunee

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Maria