Prajitura cu mousse de mere si budinca de vanilie

de Cris2711 in Prajituri, 6 Ian 2013 | 6253 vizualizari

 

Aveam pofta de ceva mai deosebit si m-am hotarat sa fac aceasta prajitura.este foarte delicioasa.

 

INGREDIENTE

Ingredinete pentru aluat:

  • 200 gr. faina
  • 80 gr.unt moale
  • 80 gr.zahar
  • 2 oua
  • jumatate de pliculet de bicarbonat

Ingrediente pentru umplutura

  • 750 gr. mousse de mere sau 1 kg. de mere curatate si rase marunt si stoarse bine de zeama
  • 1 pachet de budinca de vanilie
  • 400 ml lapte pentru budinca(la prajituri pun doar 400 ml,iasa mai consistenta budinca)
  • 3 linguri de zahar
  • un varf de scortisoara

Ingrediente pentru aluatul de Streusel care se orneaza deasupra:

  • 150 gr.faina
  • 60 gr.zahar
  • 80 gr. unt
  • un varf de scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mousse de mere si budinca de vanilie:

Se amesteca toate ingredientele pentru prepararea aluatului.Forma de prajitura se tapeteaza cu unt,apoi se intinde aluatul pe toata suprafata ei .Eu am intins aluatul cu mana,este simplu.Eu am ales varianta de forma rotunda dar se poate prepara si in tava normala de la cuptor.

Mousse de mere se pune intr-o oala si se lasa sa fiarba usor,la foc mic.se adauga si scortisoara.Se pregateste intre timp si budinca de vanilie.

Cand este gata se amesteca mousse cu budinca de vanilie.Apoi se ia de pe foc. 

Se pregateste si aluatul de Streusel(decor deasupra)din ingredientele specificate mai sus.

Cuptorul se incalzeste in prealabil la 180° C.

Crema formata din mousse si budinca se orneaza peste aluat,apoi deasupra se acopera pe toata suprafata cu aluatul de Streusel.

Se introduce la cuptor si se lasa circa o ora pana aluatul de deasupra capata o tenta aurie.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

A nu se taia prajitura pana se raceste bine.foarte important!!Altfel nu se intareste crema corespunzator.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mousse de mere si budinca de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

delia64 1

12.01.2013, 18:08

CE BUNA TREBUIE SA FIE...LA FAVORITE CU EA.

T I M E A 1

14.01.2013, 16:38

Cris2711 1

26.01.2013, 22:13

Delia,Timea

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Guguluf de post cu gem de prune si nuca