Patratele dulci cu morcov si stafide

de Toamna07 in Prajituri, 11 Apr 2013 | 1761 vizualizari

 

De la Nigella Lawson strigare,va ofer sa savurati o delicioasa prajiturica simpla, plina de arome si texturi.
Este ideala pentru copii.

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 3 morcovi medii,dati pe razatoarea mare
  • 200 g faina
  • 150 g zahar
  • 125 ml ulei de masline
  • 50 g stafide rehidratate in rom
  • coaja si zeama de la o jumatate de lamaie
  • 3 oua
  • esenta de vanilie
  • un varf de cutit cu nucsoara

Decor: migdale sfaramate

Eu am turnat peste prajitura o glazura cu lichior de oua din comert. Este foarte gustoasa si devine crocanta.

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Patratele dulci cu morcov si stafide:

Frecam cu telul zaharul cu uleiul de masline.Adaugam ouale,esenta de vanilie si batem in continuare.

Nu este nevoie sa exageram.Turnam in ploaie faina amestecata cu un varf de cutit de praf de copt si amestecam usor cu o paleta.Urmeaza nucsoara,coaja si zeama de lamaie,stafidele rehidratate in rom.Le incorporam in compozitie si la final adaugam morcovii putin storsi.Amestecam.



Nu trebuie sa va faceti griji ca nu va iese,mergeti la sigur,prajitura nu trebuie sa creasca mult, dar trebuie sa fie pufoasa si umeda.



Turnam compozitia intr-o forma de 23 cm unsa cu unt si tapetata cu faina,nivelam si dam la cuptor preincalzit la 180 de grade pentru 30-40 minute.Cand este gata,o sa se desprinda de pe margini.



Portionati,glazurati,presarati migdale si savurati.:)



Daca nu doriti sa o glazurati,presarati migdale peste prajiturica inainte de a o baga la cuptor.



Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Patratele dulci cu morcov si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Raluca57 1

13.04.2013, 14:21

@diaconta
pt ca sunt f pofticioasa, pt ca imi place sa-i rasfat pe ai mei, pt ca altfel nu pot tine pasul cu ritmul in care voi, specialistele, postati bunatati pe acest site!!!!!!!!!!

Toamna07 1

15.04.2013, 12:19

Va multumesc din suflet!

Am folosit glazura din lichior de oua -Dr Oetker!

Raluca57 1

17.04.2013, 21:04

F buna a iesit!!!! Reusita combinatia!!! n-am avut migdale si am pus alune si nuci. Tare fericita m-ai face daca m-ai invata sa fac acasa asa glazura, nu prea ma dau in vand dupa creme si alte asemenea la plic.
Prajitura este f f f buna.
Raluca

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tochitura cu mamaliguta
  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu zmeura