Desert placinta cu mere si aluat de casa

de Ancutsa in Prajituri, 25 Oct 2017 | 2792 vizualizari

 

Plăcintă cu mere şi aluat fraged. Mi-a luat ceva timp sa fac cerculetele, dar eu cred ca s-a meritat. S-a rumenit bine si fara ou, am uns doar cu apa.

 

INGREDIENTE

  • 1 cub mic drojdie proaspătă
  • făină cât cuprinde (aprox. 500 gr)
  • 1 linguriţă sare
  • 1 linguriţă zahăr sau echivalentul în îndulcitor
  • 250 g margarină
  • 350 ml borş
  • 5-6 mere
  • 1/2 linguriţă scorţişoară
  • pesmet
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mere si aluat de casa:

 

 Se spală merele, se decojesc sau nu, în funcţie de preferinţe. Se dau prin răzătoarea mare şi se gătesc pe foc mic, într-o crăticioară. Dacă merele sunt dulci, nu mai aveţi nevoie de zahăr. Când sunt fierte şi moi, se dau de pe pe foc, se adaugă scortişoara şi se lasă la răcit.

 Pentru aluat: se amestecă puţină făină cu margarina şi zahărul, se obţine o compoziţie fărâmicioasă. Se face un spaţiu în mijloc, se sfărâmă drojdia cu degetele, se adaugă borşul şi se omogenizează. Se adaugă sare şi apoi făină cât cuprinde, amestecând şi frământând până se obţine un aluat bun de întins, dar moale şi pufos.

Se împarte aluatul în două pentru a lucra mai uşor.

Se întinde primul aluat în foaie subţirică pe masa presărată cu făină.

Într-o tavă de tartă unsă cu margarină şi tapetată cu făină, se aşază prima foaie de aluat, înlăturând aluatul în exces. Se presară pesmet, care va absorbi umezeala şi pentru ca aluatul să nu rămână crud la copt, se umple cu mere, peste care se presară din nou puţin pesmet.

Celălalt aluat se întinde în foaie şi se decupează cercuri mici din el. Se acoperă plăcinta cu aceste cercuri, se unge cu apă.

Se coace, la foc mediu până se rumeneşte.

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

 

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/10/placinta-cu-mere-si-aluat-de-casa.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere si aluat de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Ancutsa 1

12.11.2017, 21:00

Multumesc mult, Ina!

RuxyRux 1

16.11.2017, 22:51

Arata minunat! Imi place mult!

Ancutsa 1

17.11.2017, 12:12

Iti multumesc mult, draga Ruxy!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Brinzoaice (din aluat pentru cozonac)