Cozonac cu fructe uscate

de aziz in Prajituri, 15 Mar 2012 | 3686 vizualizari

 

Acum ceva vreme an vazut pe blogul Licuta Marin o nebunie de cozonac cu fructe confiate care zau nu mi-a dat pace pana nu l-am pus in practica .....putin altfel .....

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:  
  • 500 gr faina
  • 3 galbenusuri
  • 250 ml lapte caldut
  • 150 gr zahar parca ar mai fi mers un pic
  • 2 linguri drojdie uscata
  • 100 gr unt
  • un praf de sare
  • coaja rasa de portocala si lamaie ..am uitat sa o pun
  • esenta de vanilie
  • un ou batut cu o lingura de lapte pentru uns
  • fructe uscate caise si merisoare am avut eu
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu fructe uscate:

Facem mai intai maiaua amestecand drojdia cu 50 ml lapte cald ,o lingura de zahar si 2-3 linguri de faina ,lasam la cald pana creste cam 15-20 minute. Mixam ouale cu zaharul ,turnam laptele cald ,facem loc cu mana in mijlocul fainii unde turnam maiaua, oul cu lapte coaja de portocala si lamaie, praful de sare si framantam amestecand treptat untul topit. Aluatul obtinut este elastic ,moale si sidefat. Lasam la crescut in loc cald cam 40 minute.

Intindem foaie ,operatiunea poate fi facut cu mana ,imprastiem fructele uscate ,taiate cubulete in prealabil si rulam. Acum dumneavoastra alegeti forma ,eu am pus in tava pentru guluf  unsa cu unt si tapetata cu faina si lasam din nou la crescut 30 minute .Ungem cozonacul cu oul batut cu lapte si dam la cuptorul preincalzit 180 grade,pana se rumeneste frumos si trece testul scobitorii. Putem unge cu putina apa amestecata cu o lingura miere de albine sau zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu fructe uscate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

aziz 1

25.03.2012, 16:11

naomy 1

28.03.2012, 17:52

ce bunatate alaturi de o cana de lapte

aziz 1

28.03.2012, 18:12

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri de sarbatoare cu gem asortat