Prajitura de ciocolata cu fulgi de zapada

de gaby_duceag in Prajituri, 26 Dec 2009 | 10922 vizualizari

 

o reteta preluata de pe culinar.ro,care m-a cucerit de la prima degustare.!

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 113 grame ciocolata amara
  • 226 grame unt
  • 2 cani zahar
  • 2 1/2 cani faina cernuta
  • 1 cana lapte batut
  • 1/2 cana apa fierbinte
  • 4 oua1 lingurita esenta vanilie
  • 1 lingurita bicarbonat sodiu
  • 1/2 lingurita sare
  • CREMA:
  • 1 cana zahar
  • 1 cana lapte evaporat(habar n-am ce-i ala:))),eu am pus 200ml frisca lichida)
  • 1/3 cana fulgi cocos
  • 1 cana nuci pecan (le-am inlocuit cu nuci obisnuite,amestecate cu alune,prajite usor si tocate)
  • 3 galbenusuri
  • 113 grame unt
  • 1 lingurita esenta vanilie
  •   GLAZURA:
  • 200g ciocolata amara sau semidulce
  • 1 cana smantana lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de ciocolata cu fulgi de zapada:

BLATUL:

Am pus ciocolata rupta cu apa fierbinte,intr-un castronel

le-am topit la microunde(castronul nu s-a topit:))))

am mixat untul cu zaharul pudra,pana ce nu se mai simtea zaharul.am separat albusurile  de galbenusuri,si am adaugat galbenusurile in untul frecat,apoi usor,ciocolata topita

am cernut faina cu bicarbonatul si sarea apoi usor am inceput sa adauga cate putin  peste amestecul cu ciocolata,alternand cu cate putin iaurt pana ce s-au terminat ambele(si iaurtul si faina)

la urma am amestecat usor albusurile batute spuma.

am impartit compozitia in doua si am copt blaturile  intr-o tava de 20/30,tapetata cu hartie de copt,timp de 40min

ambele blaturi le-am taiat in doua,obtinand astfel 4foi din care am folosit doar 3:d.

 crema:

am pus la fiert untul,zaharul ,frisca si galbenusurile

am fiert 12minute

am stins focul(de la aragaz,nu din soba:)))) si am adaugat nucile,alunele si nuca de cocos

am ansamblat:blat/crema/blat/crema/blat

 glazura:

am fiert la foc mic frisca

cand a dat in clocot,am oprit focul si am adaugat ciocolata,amestecand pana la topirea completa

am lasat la racit,aproximativ 15minute,apoi am racit-o in apa rece(n-am eu rabdare sa treaca o ora,asa cum scria in reteta:))))

am turnat-o peste prajitura apoi am "decorat" din abundenta cu "fulgi"-adica-nuca de cocos

TIPS-URI

1

nu necesita insiropare!!!

2

crema o sa va para putina dar va garantez ca e suficienta!

3

se taie minunat,e perfecta pt transport:d,(daca e cazul)

4

e foarte foarte buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de ciocolata cu fulgi de zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

danis 1

08.04.2010, 10:37

ce buna trebuie sa fi fost,am trecut-o la favorite

gaby_duceag 1

08.04.2010, 10:41

danis,chiar merita,crede-ma si in plus e perfecta pt transport,po' s-o faci colet sa mi-o trimiti)))

lia maria 1

06.05.2010, 18:32

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata si fulgi de porumb