Gem de capsuni

de Bunica in Dulceata / Gem, 29 Mai 2009 | 22299 vizualizari

 

Dulce si parfumat tocmai bun pentru clatite.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg. capsuni
  • 1 kg. zahar
  • 1 lamaie
Portii: 30
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de capsuni:

Se spala capsunile.

Se curata de codite.

Se ia o cratita de 6l.

Se pune un rand de capsuni,se presara zahar ,pana cand se termina capsunile.

Se pune cratita pe foc(se poate baga si la cuptor la foc potrivit).

Se fierbe pana intreaga cantitate scade la jumatate.Se pune zeama de lamaie.

Se lasa sa se raceasca , apoi se pune in borcane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (18)

Bunica 1

05.06.2011, 14:34

deyutzky, este gemul preferat al nepotului meu. Si el spune ca este deliciosss! Si astazi am pus capsunile cu zahar .....dar le fierb mai tarziu Unul vrea sirop, altul gem, altul dulceata,......e totusi cineva care spune ca tot ce fac e bun ( draga mea nora). e tare greu de satisfacut toate poftele" mofturosilor" mei

adry88 1

05.06.2011, 21:21

gaby_gabytza 1

08.06.2011, 10:23

COMENTEAZA

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de capsuni reteta