Gogosari in sos de rosii

de mirela0911 in Conserve, 7 Oct 2015 | 18419 vizualizari

 

Îmi notasem această rețetă de la Oana de multa vreme, încă nu aveam cont aici, așa că am hotărât să fac și eu acești gogoșari! Sunt minunați, cred că am mâncat din ei de-un borcan, până să-i așez pe toți în borcane! Mulțumesc pentru rețetă, Oana! :-*

 

INGREDIENTE

  • 2,5 kg gogoșari
  • un borcan de 380 g pastă roșii homemade
  • 250 ml oțet
  • 250 ml ulei
  • 250 g zahăr
  • 1 lingura sare grunjoasa
  • 1 lingura boabe de muștar
  • 1 lingura boabe de piper
  • 2-3 foi de dafin
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in sos de rosii:

Se spală bine gogoșarii, se taie în două și se curăță de cotor și semințe. Se mai clătesc o dată, apoi se taie în felii de grosimea unui deget. Se lasă deoparte.

Într-o oală încăpătoare se pune la fiert oțetul, zahărul, uleiul, pasta de roșii și sarea. Ulterior se adaugă și boabele de muștar și piper și foile de dafin. Se fierb toate la foc potrivit timp de aproximativ 20 de minute, amestecând din când în când. Se pun gogoșarii în oală,  astfel încât să fie acoperiți de sos. Se lasă să fiarbă în jur de 10 minute, doar cât să se înmoaie puțin pentru a putea fi așezați în borcane. 

Se spală borcanele, se sterilizează apoi se așază gogoșarii, cât de mulți incap. Se toarnă sosul peste ei astfel încât să nu rămână bule de aer printre. Se pun capacele, apoi se pun la bain marie pentru o oră. Se scot si se așază în pături și se lasă până se racesc, apoi se depozitează în cămară. 

Se servesc alături de o friptură sau cartofi prăjiți. 

Poftă bună! 

TIPS-URI

1

Eu am folosit borcane de 380 g.

2

Am făcut doar jumătate de porție, rețeta inițială fiind dublă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ardei capia decojit