Melcisori cu nuca

de anca_rm in Prajituri, 10 Noi 2016 | 4050 vizualizari

 

Sunt frumosi si gustosi . Pot fi pastrati bine acoperiti cu un prosop si cu o folie de plastic.
 
 
 

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • -370 gr faina
  • -230 ml lapte
  • -50 gr unt
  • -50 ml ulei
  • -2 linguri de zahar
  • -1 galbenusuri
  • -praf de sare
  • -7 gr drojdie
  • Umplutura:
  • -300 gr nuca
  • -3 linguri zahar pudra
  • -1 galbenus de ou
  • -2 linguri lapte
  • Extra
  • -1 ou
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu nuca:

Aluatul

Laptele il incalzim putin , si  dizolvam in el drojdia impreuna cu zaharul si lasam deoparte 10 minute.

Inr-un castron mai mare punem faina (eu am cernut-o ). In mijlocul ei facem o adancitura si punem untul la temperatura camerei taiat cubulete, uleiul, galbenusul batut usor cu furculita , praful de sare si laptele cu drojdia .

Framantam aluatul pana cand avem un aluat elastic care se desprinde de maini.

In functie de faina(temperatura si umiditate ) si de marimea oului s-ar putea sa mai trebuiasca 50 gr faina sau putin lichid. Este bine cand facem un aluat dospit sa avem ingredientele la aceiasi temperatura , sa fie tinute ceva timp in aceiasi incapere .

Cand aluatul se desprinde de maini atunci il punem in castron , Il acoperim cu o folie alimentara si cu un prospop si il lasam la loc caldut pana isi dubleaza volumul (aprox 40-60min)  .

Umplutura

Albusul de oua il batem cu zaharul si adaugam laptele si apoi nuca macinata . Omogenizam bine si lasam deoparte .

 

Intindem aluatul intr-un dreptunghi subtire , cat de subtire puteti.

Peste el adaugam nuca si o intindem uniform pe toata suprafata aluatului.

Rulam aluatul astfel incat sa formama un sul.

Cu un cutit care taie foarte bine taiem rondele cam de 1 cm grosime si le asezam pe tava cu umplutura in sus, bucata langa bucata.

Lasam 30 minute la loc caldut , apoi ungem cu ou batut si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25-30 minute .

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "magica"