Paste cu carne sub capac de aluat

de oanapl in Porc, 24 Ian 2017 | 4438 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 250 g faina
  • 60 ml ulei de masline
  • 1 galbenus de ou
  • 1/2 varf de cutit de sare
  • 5 linguri lapte 
  • pentru umplutura:
  • 250 g paste tagliatelle
  • 300 g pulpa de porc 
  • 200 g rosii cherry
  • 1 fir de carnat afumat
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceapa galbena
  • 1 ardei rosu
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • 1 ou pentru uns aluatul
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu carne sub capac de aluat:

Pentru aluat, pui faina intr-un castron si faci in mijloc o adancitura in care pui galbenusul, sarea, uleiul de masline si laptele. Framanti pana cand aluatul are o consistenta elastica si maleabila. Invelesti aluatul intr-o folie alimentara si il dai la rece.
Intr-un wok, pui ulei de masline, adaugi carnea taiata cuburi potrivit de mari si carnatul taiat rondele. Prajesti bine, atat carnea cat si carnatul, amestecandu-le din cand in cand, pana sunt rumene. Adaugi apoi, rosiile intregi, pui sare si piper dupa gust, apoi, adaugi un pahar de apa si acoperi cu un capac si lasi sa fiarba la foc mic pana cand carnea este patrunsa.
Adaugi cateii de usturoi rasi, mai lasi 1-2 minute dupa care stingi foc.
In alta tigaie, pui putin ulei de masline si adaugi ardeii si ceapa taiate fasii lungi. Pui sare, piper si lasi sa se prajeasca la foc mic pana cand legumele se inmoaie si sunt rumene.
Intr-o oala, pui apa cu sare la fiert. Cand apa fierbe, pui pastele si le lasi timp de 8 minute. Le strecori si le amesteci cu carnea si legumele calite, apoi torni continutul intr-o tava ceramica rezistenta la cuptor.

 Intinzi aluatul intr-o foaie potrivit de groasa, de cca 5 mm si il decupezi dupa forma tavii pe care ai pregatit-o.
Asezi foaia de aluat decupata peste tava, sigilezi bine cu degetele pe margini si apoi pensulezi toata suprafata cu ou batut.
Introduci tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute, pana cand aluatul se rumeneste frumos.

TIPS-URI

1

Intepi aluatul din loc in loc, pentru a putea iesi aburul (altfel se crapa).

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu carne sub capac de aluat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmale fierte in vin