Pastrav cu sos bechamel si ciuperci

de ela in Pastrav, 27 Noi 2010 | 13717 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pastravi(1kg)eviscerati
  • 4-5 linguri de faina pt prajit pesrele,
  • 50 gr faina pt sos,
  • 4-5 linguri de unt sau de ulei pt prajit,
  • 40 gr unt pt sos,
  • 200 gr ciuperci proaspete,
  • 200 gr smantana grasa,
  • 200 ml lapte,
  • usturoi,
  • piper,
  • sare,
  • patrunjel,
  • suc de lamaie,
  • 1 plic condimente peste,
  • 2 linguri ulei de masline pt saramura,
  • 1 lingura otet balsamic ,
  • 100 ml vin alb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav cu sos bechamel si ciuperci:

Curatam pastravii de solzi si ii spalam,ii taiem in doua sau ii lasam intregi.Din 2 linguri de ulei de masaline,otetul balsamic si plicul de condimente facem o saramura cu care ungem pestele pe ambele parti si apoi il lasam la rece o ora.

Punem la topit 40 gr unt,adaugam faina,amestecand rapid sa nu se faca cocoloase,apoi adaugam smantana diluata cu laptele in prealabil si lasam la foc incet sa fiarba vreo 15minute,amestecand mereu sa nu se prinda.Adaugam vinul,sarea,piperul,sucul de lamaie (dupa gust).

Spalam ciupercile cu apa fierbinte si le curatam de coaja,apoi le taiem felii si le adaugam in sos si lasam pe foc inca cateva minute.Oprim focul si adaugam putin patrunjel tocat marunt.

Pastravul il dam prin faina si il prajim in unt sau ulei,dupa preferinte.Se scoate pe o farfurie.Il stropim cu zeama de lamaie si verdeata.

Servim pestele cu sos cu cartofi natur si salata de varza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav cu sos bechamel si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de pastrav la cuptor cu vin si usturoi