Pastrav prajit cu mujdei

de Sylvia in Pastrav, 10 Mar 2010 | 45756 vizualizari

 

De cand am ajuns in Romania mi-am dorit sa mananc un pastrav de aici, am mers si am luat de la o crescatorie de la munte de unde luam pentru familie de cand ma stiu....este deosebit la gust , sincer va spun ca depaseste orice pastrav de import :)
Am facut aceasta reteta simpla si delicioasa traditional romaneasca si tare mult mi-a placut .

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie pentru fiecare persoana de un pastrav  de 400 de grame,
  • 50 de grame de unt si 50 de ml de ulei pentru prajit ,
  • sare,
  • piper, 
  • condimente pentru peste,
  • o lingura de zeama de lamaie,
  • usturoi .
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav prajit cu mujdei:

 Preparare :  se spala pastravii si se curata bine si  se usuca cu servetel de hartie. Condimentam cu sare,piper , stropim cu suc de lamaie si condimentam cu condimente pentru peste. 

 Prajim  pestele in ulei amestecat cu unt la temperatura medie,  intorcandu-l din cand in cand pana este rumenit bine. 

 Separat facem un mujdei consistent  din usturoi zdrobit cu sare si cu ulei pus incet cate un fir pana obtinem o pasta consistenta.

 Se serveste  cald, presarat cu patrunjel taiat marunt si cu bule de  mamaliguta .

TIPS-URI

1

Imi place pastravul prajit in amestec de unt cu ulei, are in felul acesta gustul fin de unt si nu iese prea gras, daca il prajiti in unt simplu are gust bun dar imi lasa senzatia de prea multa grasime.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav prajit cu mujdei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Panacris 1

30.03.2015, 08:09

dantes 1

09.04.2017, 07:28

Super!

kytz 1

09.04.2017, 14:50

Și eu cred la fel...nimic nu egalează la gust și textură păstrăvul nostru!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pastrav cu cartofi la cuptor