Pizza cu sunca, mozzarella si parmezan

de Ancutsa in Pizza, 13 Mai 2020 | 2717 vizualizari

 

O pizza pregătită, din ingrediente rămase de la alte rețete, era un aluat de rezervă inițial, așa că a dospit la frigider. Am decorat-o cu ce am mai avut, am copt-o repede, că eram toți hămesiți după atâtea treburi prin casă, însă aceasta a ieșit cea mai gustoasă.

„Aluaturi de casa”

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 310 g făină,
  • 10 g drojdie uscată,
  • 28 ml ulei de măsline,
  • 1 linguriță rasă sare,
  • 200 ml apă caldă,
  • Pentru topping:
  • 1 lingură sos de roșii cu busuioc,
  • Un vârf de cuțit oregano uscat,
  • 4 felii pancetta,
  • 4 felii pastramă crud uscată,
  • 40 g brânză Grana Padano,
  • 80 g brânză Mozzarella bloc,
  • În plus:
  • 40 g făină (pentru frământat),
  • 100 ml apă (pentru procesul de coacere)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu sunca, mozzarella si parmezan:

Pentru aluat: într-un bol încăpător, se fărâmițează drojdia în apă caldă, se adaugă uleiul de măsline și făina în care am amestecat sarea. Se frământă până se obține un aluat moale, neted și se răstoarnă pe masa presărată cu făină. Se mai frământă ușor, cât să capete consistență și formă și se dă la frigider. Va dospi la rece. Acest tip de aluat poate fi lăsat peste noapte la frigider, fără probleme (adică fără riscul supra-dospirii). De obicei, dacă fac mai multă pizza și-mi rămâne aluat nefolosit, îl dau la frigider și-l folosesc a doua zi. Puteți face și pâine din el.

 

Pentru topping: se întinde aluatul pe masă, cu mâinile, se unge cu sosul de roșii cu busuioc. Pentru un plus de aromă, eu am presărat și oregano uscat. Se transferă aluatul într-o tavă specială pentru pizza (care are niște găurele speciale ce permit trecerea aerului la coacere).

Se presară pe aluat pancetta și pastrama, rupte cu mâna. Se adaugă parmezanul și mozzarella, date pe răzătoare diferite, dar și rupte bucățele, pentru un aspect rustic.

 

Coacere: se dă la cuptorul preîncălzit, se coace la foc iute (eu am un semn pentru pizza) 15-20 minute. Se mai introduce în cuptor o tavă cu 100 ml apă. Aburii vor face aluatul pufos. Aveți grijă să îndepărtați tava după ce s-a evaporat apa.

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/05/pizza-cu-sunca-mozzarella-si-parmezan.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu sunca, mozzarella si parmezan" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu sunca/salam, ciuperci si masline