Prajitura cu gem si nuca

de Constelatialeu in Prajituri, 14 Sep 2013 | 15473 vizualizari

 

Avem niste borcane incepute de gem,dulceata si trebuia sa scap de ele din frigider,ocupau loc.....asa ca le-am gasit locul....

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 9 oua
  • 220 g zahar
  • 220 g faina
  • 350 g margarina rama
  • 3 linguri dulceata de afine
  • 1 borcan de 400 g cu gem de caise
  • 120 g nuca taiata
  • Glazura
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem si nuca:

Margarina o frecam bine cu zaharul pana acesta se topeste. Separat albusurile se bat spuma tare. Peste margarina se adauga galbenusurile si se omogenizeaza, apoi faina si albusurile batute spuma. Cand amestecam albusurile in compozitie bagam lingura de jos in sus cu miscari incete. Peste aceasta compozitie punem dulceata de afine si omogenizam. Tapetam tava (35/25) cu hartie de copt si turnam compozitia in ea, dam la cuptorul preincalzit cca 10-15 minute.

Intre timp pregatim gemul de caise amestecat cu nuca taiata. Dupa ce am lasat 10-15 minute scoatem tava si punem gemul cu nuca peste blat si mai dam 10 minute la cuptor, timp in care pregatim glazura.

Albusurile le batem spuma cu 3 linguri de zahar, la fel si galbenusurile cu 3 linguri de zahar pana devin o spuma si le incorporam peste albusuri. Aceasta glazura o turnam peste compozitia din tava si dam din nou la cuptor cu focul domol.

Este gata cand trece testul scobitorii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

laura_n 1

14.09.2013, 21:02

te-ai dezlantuit )

Constelatialeu 1

14.09.2013, 21:18

Laurici,doar un pic,sa am spor la cules de porumb...

diaconta 1

16.09.2013, 16:01

mereu am si eu cateva borcane de gem incepute prin frigider.
buna prajitura

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuci caramelizate