Prajitura cu pere

de mirela0911 in Prajituri, 19 Sep 2015 | 6576 vizualizari

 

Este o prajitura perfecta pentru cafeluta de dimineata, iar pentru cei care nu beau cafea, alaturi de o cana cu lapte sau un iaurt este minunata!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 300 g zahar
  • 12 lg ulei
  • 250 ml lapte
  • 500 g faina
  • 25 g cacao
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • 3 pere
  • 50 g fulgi migdale
  • 1 lg zahar brun
Portii: 60
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pere:

Se mixeaza bine ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga pe rand laptele, uleiul si coaja rasa de lamaie. Separat se amesteca faina, cacaua si praful de copt. Se toarna peste amestecul de oua si se omogenizeaza bine. Se toarna totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Perele se spala, se curata de coaja si se taie feliute mai subtiri. Se aseaza deasupra blatului iar apoi se presara fulgi de migdale. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 30-35 minute. Se face testul cu scobitoarea.

Cand e gata, se scoate din cuptor si se presara zaharul brun deasupra, asa fierbinte cum e. Se lasa la racit, se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Blatul iese putin mai gros, daca preferati altfel, adaugati mai putina faina si un pic mai mult lapte.

2

In loc de migdale se poate presara deasupra scortisoara macinata.

3

Tava folosita are dimensiunea de 25x38 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu pere si crema cu nuci