Prajitura cu pere si gutui

de T I M E A in Prajituri, 6 Noi 2012 | 13186 vizualizari

 

O prajitura de toamna cu fructe aromate cu o textura umeda si placuta. Usoara, economa si perfecta pentru o dupa-masa friguroasa de toamna.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 175 gr faina
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana lapte
  • suc + pulpa de la o jumatate de portocala
  • un varf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 gutuie
  • +
  • 2 pere
  • zeama de la 1/2 portocala
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru uns tava: o lingura unt si faina
  • Zahar pudra pentru pudrat
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pere si gutui:

Mixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare. Adaugam zaharul si mixam aprox 4-5 minute.

Urmeaza uleiul, sucul de portocala cu pulpa si laptele si mixam dupa fiecare. Incorporam apoi faina, amestecata cu praful de copt, folosind o spatula.

La final adaugam gutuia curatata de coaja si data prin razatoarea mare.

Turnam compozitia intr-o tava mica unsa cu unt si tapetata cu faina.

Perele spalate si curatate le taiem felii si le asezam deasupra. Stoarcem sucul de la cealalta jumatate de portocala peste pere, presaram zaharul vanilat si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 35 min.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca putin apoi pudram cu zahar pudra si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere si gutui" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel