Prajitura taraneasca cu mere

de gaby_duceag in Prajituri, 3 Feb 2014 | 13591 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Tava de 22/28 cm
  • 500 gr faina
  • o lingurita drojdie uscata
  • 200 gr unt/untura
  • putina sare
  • 2 linguri zahar
  • 2 oua
  • Umplutura
  • un kg. si 1/2 mere
  • 100 gr zahar
  • un plic zahar vanilat
  • o lingurita esenta rom
  • 1/2 lingurita scortisoara.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura taraneasca cu mere:

Intr-un bol pune faina cernuta, impreuna cu drojdia , sarea si zaharul.

Adauga untul/untura la temperatura camerei, ouale, si framanta cu mana un aluat elastic, cu consistenta asemanatoare plastelinei. Daca e prea moale mai adaugi putina faina, daca e tare adaugi putin lapte rece. Framanti timp de 5 minute.

Lasi aluatul  la rece cat timp pregatesti umplutura.

Speli bine merele, le cureti de coaja si le dai prin razatoarea cu ochiuri mari.

Le pui intr-un vas cu fund dublu, adaugi zaharul si le calesti timp de 7-8 minute. Scurgi zeama in exces (nu le lasi uscate dar nici cu prea multa zeama; eu am scos aprox 100 ml suc de mere) si adaugi aromele.

Preincalzeste cuptorul

Scoti aluatul de la rece si il imparti in doua bile egale ca marime. Intinzi cu sucitorul doua foi, putin mai mari decat dimensiunea tavii in care vei coace prajitura, pe masa de lucru infainata.

Pui prima foaie in tava (ridici putin foaia si pe peretii tavii), o intepi cu furculita, asezi umplutura uniform, asezi a doua foaie , intepi cu furculita si dai tava la cuptor, la foc mediu, pana prinde culoare (nu trebuie sa re rumeneasca).

Calduta, o pudrezi cu zahar pudra. O portionezi cand este rece. Cu cat trece mai mult timp pana o servesti, cu-atat este mai frageda si mai buna ….desi…eu am taiat-o si-am mancat-o fierbinte :)) vreo 4 bucati

Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura taraneasca cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu Aluat Fraged, Crema de Vanilie Fara Coacere si Frisca

ieri la 22:08

Inghetata cremoasa de vanilie - Cea mai usoara si rapida reteta

ieri la 15:31

Tartă fragedă cu nectarine - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 13:13

Cartofi noi cu unt si marar - Reteta ucrainiana pentru o garnitura simpla si gustoasa

pe 21.05 la 19:36

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere,iaurt si faina de castane