Reteta de placinta moldoveneasca

de luminita20_2006 in Dulciuri, 16 Mai 2009 | 45877 vizualizari

 

Reteta de placinta moldoveneasca este una grozava!
Ingredientele principale sunt: faina, branza vaci, branza oi, oua, stafide, zahar.

 

INGREDIENTE

Ingredientele pentru Reteta de placinta moldoveneasca:

aluat:

  • 1 kg faina
  • 550 ml apa
  • sare

compozitie:

  • 1 kg branza de vaci
  • ~400 gr branza de oi nesarata
  • 3 -4 oua
  • 300 gr stafide
  • 1 esenta rom
  • 250 zahar

 

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de placinta moldoveneasca:

Iata cum se prepara reteta de placinta moldoveneasca.

Se face un aluat de placinta obisnuit si se lasa sa se odihneasca 30 min. Separat facem compozitia din 1 kg de branza se amesteca cu 3-4 oua. Stafidele au fost puse in rom cam 30 min, apoi se adauga peste branza si zaharul fin.

 Se imparte aluatul in 6. Din fiecare bucatica se intinde o foaie mare (si subtire) se pune compozitie, insa nu in exces si se ruleaza, din exterior spre interior. Se asaza intr-o tava unsa cu ulei si se da la cuptor incins, timp de 30 min.

Vezi si reteta de Placinta cu spanac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de placinta moldoveneasca" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu blat de nuca si crema de vanilie cu mascarpone