Sardine la gratar

de elucubratiiculinare in Peste, 16 Feb 2018 | 2820 vizualizari

 

Pentru ca se mananca mai mult peste in zilele astea, am facut curatenie in site-ul meu si am gasit cateva retete nepostate pe aici. Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • 12 buc sardine proaspete
  • 1 + 1/2 buc lamaie
  • 100 g masline negre fara samburi
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • ulei de masline
  • sare.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sardine la gratar:

Sardinele curatate si spalate se sterg cu un prosop de hartie.

Se condimenteaza cu sare si se ung cu ulei de masline pe ambele parti.

Jumatate de lamaie se curata de coaja, se toaca marunt si se amesteca cu 2 lingurite de ulei de masline.

Maslinele se taie feliute, iar patrunjelul verde se toaca marunt.

Se incinge grilul, se unge cu ulei si se pun sardinele cate 3 minute pe fiecare parte.

Cand se intorc prima oara se stropesc cu zeama de la 1/2 de lamaie.

Se scot pe un platou, se imprastie lamaia tocata, maslinele si patrunjelul verde.

     Ornam platoul cu feliute de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sardine la gratar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sardine la cuptor