Sarmale cu carne de porc si pasat

de babi5 in Porc, 11 Dec 2014 | 4858 vizualizari

 

Parintii mei de bastina sunt din Bihor si pe vremea copilariei lor prinzind cel de-al doilea razboi mondial saracia a fost lucie si se folosea mult malai in multe preparate, si tot imi spune saracuta , ba de sarmale ba de malai, ba de laste cu malai.Asa ca azi ma-m hotarit sa fac sarmale altfel decit cele traditionale , la care am folosit si malai vrau sa va spun ca a iesit o nebunie de sarmale ,Am mers dupa cum am crezut eu de cuviinta mai bine zis pe instinct si nu ma-am inselat de loc .Nu va spun ce surpriza ia-am facut mamei si tatalui meu.

 

INGREDIENTE

  • 2 verze murate (potrivite ca marime)
  • 350 gr orez
  • 200 gr malai grisat (ar fi trebuit malai mai zgruntos)
  • 100 gr ulei
  • 4 cepe mai mari
  • 1 morcov mai mare
  • 1 felie telina
  • 2 lingurite condiment sarmale
  • 1 kg carne tocata porc
  • piper
  • sare
  • marar verde
  • 1 foaie dafin
  • 1/2 lingurita cimbru
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu carne de porc si pasat:

Varza se curata, se portioneaza, frunzele se spala si se storc bine, orezul se spala in mai multe ape si se scurge bine, ceapa se curata, se spala si se toaca marunt, morcovul si telina se curata, se spala si se dau prin razatoarea mica. Apoi ceapa, morcovul si telina le punem la calit cu uleiul si 100 ml apa. Cand ceapa este calita bine punem peste carne, adaugam orezul si malaiul, potrivim de sare, adaugam cimbrul, condimentul de sarmale, boiaua, piperul si mararul verde si amestecam bine, bine. Compozitia obtinuta o lasam sa stea un sfert de ora, dupa care invelim sarmalele (ne folosim de o lingura ca sa iasa toate cat de cat egale).

Pe fundul oalei punem varza calita si foaia de dafin, azezam sarmalele, punem peste ele apa fierbinte ca sa le acopere bine (urmand ca in timpul fierberii sa adaugam mereu apa fierbinte, fiindca orezul isi mareste volumul, de asemenea si malaiul). Lasam sa fiarba cca 1,30 minute.

Se servesc calde alaturi de mamaliguta si smantana. Sa va fie de folos.

TIPS-URI

1

Vreu sa va spun ca sunt neazteptat de gustoase, pentru mine este ceva inedit

2

Smintina , ardeiul iute sunt nelipsite

3

Afumatura de asemenea

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu carne de porc si pasat" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in dovleac