Somon glazurat la grill

de RuxyRux in Somon, 8 Oct 2015 | 3682 vizualizari

 

O bunatate... va recomand reteta e grozava!

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati de file de somon
  • 2 linguri mustar de Dijon cu boabe mari
  • 1 lingura mustar clasic
  • 1 lingura plina de miere
  • 2 lingurite otet de Modena
  • sare roz himalayana
  • zeama de la o lamaie
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon glazurat la grill:

Somonul se spala se scurge si se  pune pe el lamaie si putina sare. 

Se prepara glazura : se amesteca mustarul, cu o lingurita de zeama de lamaie, cu uleiul de masline, cu putina sare si cu mierea, apoi cu otetul de Modena.

In tava se pune un pat de sare mai gros putin, se asaza pe el pestele cu partea solzoasa in jos, se unge bine cu glazura de mustar si se pune la cuptorul incins, pana aproape se gateste complet. 

Eu am un program de grill unde l-am mai lasat 12 minute pana s-a gatit complet.

L-am mancat alaturi de piure de cartofi deliciosi si salata de sfecla....yamyyyyy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon glazurat la grill" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

MOKUSKA 1

09.10.2015, 20:01

asta si eu o sa incerc cat de curand

RuxyRux 1

09.10.2015, 22:06

Mihaela...ce simpatica esti....al meu are 11 ani si ceva ))) ia zi al tau e mai vechi? )))))))))))) Dar sincer nu l-as da pe unul nou pentru ca-l iubesc ))asa cum este antic .vechi si de demult! )

RuxyRux 1

09.10.2015, 22:07

Moku scumpo...te astept cu impresii...multumesc!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mousse de castravete cu somon afumat