Sunca fiarta din piept de porc

de MotanLaOale in Mezel de casa, 27 Dec 2012 | 59930 vizualizari

 

Mi-a facut pofta sunculita lui Buni si a trebuit sa prestez si eu! A iesit o bunatate!

 

INGREDIENTE

  • piept de porc
  • zeama de varza
  • usturoi
  • 3-4 foi dafin
  • 1 lingurita piper boabe
  • 1 lingura sare grunjoasa
  • boia de ardei
  • piper macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sunca fiarta din piept de porc:

Pieptul de porc se taie bucati potrivite si se fasoneaza.

Intr-o oala se pun bucatile de piept de porc, foile de dafin, piperul boabe, sarea si zeama de varza cat sa depaseasca cu trei degete carnea.

Se pune la fiert la foc incet o ora si jumatate.

Se stinge focul si se lasa la racit putin.

Se adauga usturoiul pisat si se lasa sa se raceasca cam doua ore.

Se scoate din zeama, se scutura de usturoi si se pune la raciu la aer (pe balcon).

La fiert bucatile mele s-au deformat si le-am pus la racit pe balcon intre doua tocatoare si cu o greutate deasupra.

A doua zi se presara cu piper macinat si boia.

Se serveste cu ceapa rosie sau usturoi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sunca fiarta din piept de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (51)

MotanLaOale 1

13.01.2013, 00:13

Iese daca pui bors in loc sau o lingura de otet daca nu ai nici bors. Si trebuie inca 1/2 lingura de sare. Succes!

madalinanicoleta 1

06.11.2013, 22:28

foarte bun! si-mi place tare si cum postezi,toate imaginile! bun exemplu!

MotanLaOale 1

07.11.2013, 08:08

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de varza cu sunca de porc sarata