Tocana de miel la slow cooker Crock-Pot

de Rita Ilies in Slow Cooker, 9 Sep 2015 | 6378 vizualizari

 

Pentru mulți, carnea de miel este subiect închis. Eu, însă o ador, iar slow cooker Crock-Pot îi dă o savoare aparte. Ceea ce-mi place cel mai mult la acest aparat de gătit este faptul că pătrunde intens ingredientele păstrându-le, totuși, forma inițială. Nimic nu se sfarmă. Preparatele sunt apetisante și au o aromă irezistibilă. Un alt plus este faptul că indiferent de programul pentru gătit ales, la finalul acestuia slow cooker Crock-Pot trece automat pe modul ”păstrare la cald”. Practic te așteaptă cu mâncare caldă când te întorci acasă. :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 900 g pulpă de miel
  • 400 g cartofi noi mici
  • 300 g ciuperci
  • doi ardei
  • două fire de ceapă verde
  • un morcov potrivit
  • două roșii
  • un fir de rozmarin
  • un firicel de salvie
  • o linguriță cu coriandru
  • doi căței de usturoi
  • sare dură
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de miel la slow cooker Crock-Pot:

   Pentru că stau prost la capitolul răbdare și pentru că v-am spus deja că ador carnea de miel, am trișat puțin și am fiert ușor pulpa în oala sub presiune. De fel, carnea de miel este un timp de carne care necesită destul de mult timp de gătire, deci cred că am făcut cea mai bună alegere. Bineînțeles, am păstrat zeama în care aceasta a fiert.

   Am tăiat toate legumele grosier și le-am așezat în vasul ceramic al slow cooker-ului Crock-Pot 4,7 l Digital. Cartofii i-am gătit în coajă.

   Am dezosat pulpa și de asemenea am tăiat-o în bucăți generoase. Am așezat-o peste legume. Am pudrat coriandrul, sarea, am adăugat usturoiul, apoi salvia și rozmarinul.

   Am adăugat un litru și jumătate din zeama de miel, am acoperit cu capacul de sticlă și am setat aparatul Crock-Pot setat pe modul ”low”.  Am lăsat să bolborosească timp de 8 ore, ceea ce a facut carnea foarte fragedă și gustul deosebit. 

   A ieșit o tocană pe cinste pe care n-am ezitat s-o servesc fierbinte. Ai mei au mai așteptat. :)

   Poftă bună!

TIPS-URI

1

Puteți folosi și cartofi maturi în locul celor noi.

2

Dacă vă rămâne, nu aruncați zeama în care a fiert carnea. Păstrați-o la congelator pentru că v-ar putea prinde bine în prepararea altor meniuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de miel la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gulas de porc la slow cooker Crock-Pot